urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali prijavo izsiljevanja z intimnimi fotografijami

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami; po 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Dogodki:

Policisti so obravnavali prijavo izsiljevanja z intimnimi fotografijami. Žrtev izsiljevanja je bil moški. Izsiljevalci za intimne fotografije, ki jih žrtev običajno pošlje sama, zahtevajo od nekaj sto, pa do več tisoč evrov, ki jih marsikdo v strahu pred objavo fotografij tudi nakaže. Izsiljevanje se tudi po plačilu še vedno lahko nadaljuje. Ne sprejemajte prošenj za prijateljstvo od popolnoma neznanih oseb in nikomur ne pošiljajte intimnih fotografij, video posnetkov in se ne slačite pred kamero.

V Hujah so policisti preverjali informacijo o domnevnem onesnaženju reke. Onesnaženje ni bilo ugotovljeno.

Na Dednem polju si je moški poškodoval nogo. Na Prisojniku je planinka omagala. Na Storžiču pa se je planinec izgubil. V reševanja je bil vključen policijski helikopter z ekipo za helikoptersko reševanje. Pozivajo k previdnosti.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

V eni je po trčenju z osebnim avtomobilom umrl motorist. Nesreča se je zgodila v Selški dolini. Zaradi povzročitve prometne nesreče policisti postopek vodijo proti vozniku osebnega avtomobila.

Na območju Škofje Loke sta opoldan trčila še dva osebna avtomobila, en udeleženec s te nesreče pa je bil odpeljan na preventivni zdravstveni pregled.

Sredi popoldneva sta v Naklem trčila kolesar in peška. Okoliščine kažejo na krivdo kolesarja za nesrečo. Zvečer pa je v Kranju padel uporabnik skiroja.

Kriminaliteta

Na Mlaki pri Kranju so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Na Trgu Prešernove brigade v Kraju je bila poškodovana kljuka na osebnem avtomobilu.

V Moškrinu pa je storilec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico. Na Gogalovi ulici v Kranju so policisti obravnavali še poškodovanje zapornice.