urednistvo@preteklih24.si

Pod Prisojnikom obnemogla 41-letna planinka iz Italije, posredoval helikopter

Včeraj, 12. septembra ob 20.29 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije izven naselja Ročinj, na glavni cesti Nova Gorica – Tolmin (Občina Kanal ob Soči), kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del avtobusa.


Fotografija je simbolična

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je 40–letni voznik avtomobila peljal po omenjeni cesti iz Kanala proti Ročinju. Med vožnjo na omenjeni relaciji je na ravnem delu ceste dohitel pred njim vozeči avtobus, ki ga je vozil 45–letni voznik; na avtobusu se je nahajalo pet potnikov. Voznik avtobusa se je na vozišču zaustavil, saj se je pred njim vozeča neznana voznica osebnega avtomobila znamke Ford zaradi prečkanja živali preko vozišča s svojim vozilom ustavila. Prej omenjeni 40-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45, člena ZPrcP) je bil 40-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog. Pomoč na kraju so policistom nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 11. septembra ob 13.50 uri, na območju Dombrave (Občina Renče-Vogrsko) ustavili 47–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še
srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V kletnih prostorih turističnega objekta v Goriških Brdih zagorel pralni stroj

Včeraj, 12. septembra ob 11.15 uri, so policisti bili obveščeni o požaru v kletnih prostorih turističnega objekta na območju naselja Plešivo (Občina Brda), kjer je zagorel pralni stroj. Domačin je nemudoma po obvestilu o dimu v omenjenih prostorih odšel v kletni prostor in z gasilnim aparatom pogasil požar na pralnem stroju še pred prihodom gasilcev na kraj. Kasneje so gasilci PGD Dobrovo in JZ GRD Nova Gorica opravili pregled požarišča in prezračili prostore. Glede na prve ugotovitve večja materialna škoda ni nastala.

Neznanec v Solkanu vlomil v stanovanjsko hišo in z dvorišča odtujil starejše osebno vozilo

V soboto, 11. septembra ob 11.48 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo in tatvini osebnega avtomobila znamke Citroen AX v Solkanu. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času od srede, 8. septembra do sobote, 11. septembra 2021, vlomil vhodna vrata nenaseljene stanovanjske hiše, pregledal notranjost in odšel ne da bi si karkoli prilastil. Prav tako je bilo še ugotovljeno, da je z dvorišča stanovanjskega objekta neznanec odtujil omenjeno starejše neregistrirano osebno vozilo, ki je bilo parkirano na dvorišču pred stanovanjskih objektom. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave kaznivih dejanj na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Neznanec se je v Biljah znesel nad večjim hladilnikom za sadje in zelenjavo

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 11. septembra ob 8.14 uri, obravnaval sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari v trgovini v naselju Bilje na škodo gospodarske družbe. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec konec minulega tedna oz. do prijave kaznivega dejanja Policiji z neznanim predmetom poškodoval oz. razbil stranski stekli večjega hladilnika za zelenjavo in druge hlajene izdelke, prav tako je nepridiprav poškodoval oz. odlomil elektronsko dušilko za svetilko v hladilniku. Po storjenem kaznivem dejanju je storilec odšel neznano kam. Po prvih ocenah je zaradi navedenega kaznivega dejanja nastala materialna škoda za približno 500 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pod Prisojnikom obnemogla 41-letna planinka iz Italije

Včeraj, 12. septembra ob 12.57 uri, so policisti bili obveščeni, da je na poti tik pod vrhom gore Prisojnik (2.547 metrov visoka gora v Julijskih Alpah) na Bovškem obnemogla planinka, državljanka Italije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da 41–letna planinka iz Italije ni bila poškodovana. Kasneje so obnemoglo Italijanko s helikopterjem Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah z Brnika prepeljali v zdravstveno ustanovo na Jesenice.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Včeraj, 12. septembra v nočnem času, so policisti na Bovškem 24–letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino delcev zelene posušene rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Omenjene rastlinske delce so policisti PP Bovec poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Povoženje divjadi

Včeraj, 12. septembra ob 20.01 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo na glavni cesti iz Idrije proti Godoviču povozila divjad (srna). Po trku z divjadjo je na vozilu nastala manjša poškodba, za poginulo divjad so kasneje poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so idrijski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.