urednistvo@preteklih24.si

Po treh kršitvah javnega reda in miru so ga naposled le pridržali

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 229 klicev, od tega 64 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 10 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 1 prometno nesrečo IV. kategorije, v kateri je 1 oseba umrla (obvestilo o tem so policisti vam poslali že včeraj),
– 2 povoženji živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 16 prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku štiri državljane Belgije, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom belgijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so vozniku vročili plačilni nalog, sopotnike pa opozorili.

PRIDRŽAN DO STREZNITVE

Policisti PP Podlehnik so v soboto, 11. 9. 2021, ob 23.12 intervenirali pri 31-letnem moškemu, ker je kršil javni red in mir oz. motil nočni mir in počitek z uporabo akustičnih aparatov. Za kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog. Na njegovem domu so zaradi iste kršitve ponovno intervenirali v nedeljo, 12. 9. 2021, ob 2.44, in mu, ker ni upošteval odredb policistov ob prvi intervenciji, ter je s kršitvijo nadaljeval, izdali še en plačilni nalog.

Včeraj ob 8.39 so morali policisti zaradi iste kršitve intervenirati še tretjič. Tokrat so policisti javni red in mir vzpostavili tako, da so pijanega kršitelja pridržali do streznitve. Seveda je tudi tokrat prejel plačilni nalog.

POZIV JAVNOSTI

Danes, v zgodnjih jutranjih urah je v kraju Meje v Republiko Slovenijo pripeljal osebni avtomobil, znamke Volkswagen Sharan, srebrne barve, madžarskih registrskih oznak. Voznik po prestopu meje ni ustavil mejni patrulji ter je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v notranjost Slovenije.

Vozilo je patruljam uspelo ustaviti v Cirkulanah, vendar sta voznik in sopotnik ne prednjem sedežu, nenadoma zapustila vozilo in pobegnila vsak na svojo stran.

Policisti so ugotovili, da je voznik v vozilu prevažal še 10 državljanov Bangladeša, ki nimajo veljavnih listin za vstop v našo državo oziroma na schengensko območje.

Voznika in sopotnika, ki sta s kraja zbežala policisti še iščejo, postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pobeglemu vozniku in njegovemu sopotniku, domnevno gre za državljana Madžarske in Afganistana, prosimo, da to sporočijo na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.