urednistvo@preteklih24.si

Pijan zapeljal s ceste in trčil v drevo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 131 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 27 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 47 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tatvino, vloma in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Mengšu je bilo vlomljeno poslovne prostore podjetja, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 1.500 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 3.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar vozil po površini, ki ni namenjena vožnjo kolesarjev in je trčil v bok vozila, ki je pravilo pripeljalo mimo. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila preko noči na cesti od Litije proti Zgornji Jevnici. Po do sedaj znanih podatkih je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na cesti Šmartnega proti Bogenšperku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Cesti Andreja Bitenca v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.