urednistvo@preteklih24.si

Na območju PU Koper policisti v preteklem koncu tedna obravnavali 58 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 224 primerih in na številko 113 prejeli 752 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče v katerih so bile štiri osebe huje in ena lažje telesno poškodovane, tri prometne nesreče v kateri so bile tri osebe lažje telesno poškodovane, 26 prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali osem tatvin, štiri poškodovanja tuje stvari, dve ponarejanji listin, ter po eno kaznivo
dejanje požiga, zatajitve, povzročitve splošne nevarnosti, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in vlom.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali 36-krat in pri tem pridržali eno osebo.

10. 9. 2021

V noči iz petka na soboto je neznani storilec vlomil v skladišče poslovnega prostora v okolici Kopra. Po prvih ugotovitvah naj ne bi bilo nič ukradenega, policisti za storilcem še poizvedujejo.

V petek se je v gozdu pri naselju Zavrhek pripetila delovna nesreča v kateri je bil lažje telesno poškodovan 35-letni drž. BiH. Policisti so ugotovili, da je omenjeni drž. BiH skupaj z 37-letnim drž. BiH opravljal sečnjo drv in si na eno izmed dreves prislonil lestev, po kateri je splezal na drevo na višino cca 5 metrov. Pri sestopu iz lestve na vejo mu je veja počila, zaradi česar je padel na tla in se poškodoval. Policisti so opravili ogled kraja s katerim so izključili tujo krivdo, prav tako so ugotovili, da pri delu ni bil navezan za delo na višini. Policisti so obvestili delovnega inšpektorja o ugotovitvah pa bodo napisali še poročilo na ODT.

11. 9. 2021

Regijski center za obveščane Koper je ob 11.34 uri obvestil Operativno komunikacijski center PU Koper, da je pri MP Plavje prišlo do požara, ki je ušel v oljčnik. Policisti so na kraju ugotovili, da je 64-letna drž. Italije cca 100 metrov pred MP Plavje kurila grmičevje, pri tem pa se je požar razširil na sosednjo parcelo, kjer je osmodilo nekaj oljk in hruško. Pri tem je nastalo za približno 3.000 evrov škode. Zoper kršiteljico bodo policisti napisali predlog drugemu prekrškovnemu organu – Inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Ob 11.54 je 38-letni voznik motornega kolesa na cesti Kozina – Koper, pri odcepu za Ocizlo zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Odpeljan je bil v bolnico Izola, izdan mu bo plačilni nalog.

Ob 15.32 se je v Postojni na Ljubljanski cesti pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa s sopotnico in voznica traktorja s priklopnikom. Prometno nesrečo je povzročil 28-letni voznik motornega kolesa, drž. Italije, kateri je pričel prehitevati 20-letno voznico traktorja v času, ko je ta zavijala v levo. Pri tem je z zadnjim desnim bokom motornega kolesa oplazil prednjo levo pnevmatiko traktorja in izgubil oblast nad motornim kolesom, padel na levi bok in zdrsnil po vozišču na pločnik. V nesreči se je lažje telesno poškodoval, 31-letna sopotnica na motornem kolesu, prav tako drž. Italije pa je bila v nesreči huje telesno poškodovana. Zoper voznika motornega kolesa bodo policisti napisali kazensko ovadbo

Ob 19:36 se je med Strunjanom in Belvederjem pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, povzročitelj nesreče pa je s kraj pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 61-letni voznik motornega kolesa, doma iz Kopra vozil iz smeri Strunjana proti Belvederju. Pri tem mu je prednost odvzel neznani voznik osebnega avtomobila neznane znamke in tipa, neznanih reg. št., sivo modre barve, ki se je v promet vključil iz nekategorizirane makadamske ceste. Voznik motornega kolesa je s prednjim levim delom motornega kolesa trčil v zadnji levi del neznanega osebnega avtomobila. Po trčenju je motorist peljal še približno 140 metrov, kjer je obstal ob desnem robu vozišča, z desnim delom naslonjen na zaščitno kovinsko ograjo. Neznani voznik osebnega avtomobila – povzročitelj, je po prometni nesreči odpeljal v smeri krožnega križišča v Strunjanu in od tam v neznano smer. Policisti neznanega voznika, ki je bil udeležen v prometni nesreči in morebitne priče nesreče naprošajo, da se zaradi razjasnitve okoliščin zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo na telefonsko številko 113.

V Hruševju so policisti zasegli skuter 18-letniku doma iz okolice Kopra, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako so za vozilo odredili izredni tehnični pregled, saj sumijo, da je vozilo predelano. Zanj bo napisan obdolžilni predlog.

Ponoči so policisti posredovali v okolici Kopra, kjer je javni red in mir kršil 22-letnik doma iz Kopra. Ker je s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje 109/2 členu ZP in izdan plačilni nalog po ZJRM.

12. 9. 2021

V nedeljo ob 2.59 uri so policisti posredovali v enem od lokalov v Portorožu, kjer je nekdo v lokalu med ljudi vrgel večjo močnejšo petardo. Po do sedaj znanih podatkih je bilo zaradi eksplozije pet oseb lažje telesno poškodovanih. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Policisti so v Ponikvah opravili ogled kraja, kjer je zgorel osebni avtomobil znamke Peugeot 206. Po prvih ugotovitvah je zelo verjetno, da je požar podtaknjen.

Prav tako so policisti v Ponikvah opravili ogled požara, kjer je neznanec v odprtem gospodarskem poslopju zakuril pod traktorsko škropilnico. Pri tem je delno pogorela škropilnica, mulčer, del lesenega ostrešja ter PVC protitočna mreža. Lastnik ima za približno 3.000 evrov škode.

21.24 se je v Ankaranu pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, povzročitelj nesreče pa je s kraja pobegnil. Policisti so ugotovili, da je 31-letni domačin zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim avtomobilom trčil v zadnji del moped, ki ga je vozil 15-letnik doma iz okolice Kopra. Povzročitelj je najprej s kraja pobegnil, nato pa je sam poklical na telefonsko številko 113 in sporočil, da je bil udeležen v omenjeni prometni nesreči. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,58 mg/l alkohola, odrejen pa mu je bil še strokovni pregled. O prometni nesreči je bila obveščena državna tožilka, ki je naročila, da se zadeva obravnava kot prekršek. Policisti bodo za voznika napisali obdolžilni predlog.

Ponoči so policisti v Portorožu 24-letnemu vozniku osebnega avtomobila, doma iz Pirana odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven. Vozniku so odredili še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 58 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 7 drž. Irana, 4 drž. Afganistana, ter en drž. Sirije in Alžirije je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano, ostali tujci pa bodo danes tekom dne vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti v Podgradu ustavili 36-letnega drž. Italije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal štiri drž. Irana, ki so v državo prišli na nedovoljen način. Državljan Italije je bil zvečer priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, štiri drž. Irana, pa bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.