urednistvo@preteklih24.si

19-letni motorist trčil v srno in se hudo poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 870 klicev občanov. 231 klicev je bilo interventnih, 12 nujni.


Fotografija je simbolična

50 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 113 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Minuli konec tedna je tragično zaznamovala včerajšnja prometna nesreča na Vranskem, v kateri je umrl 59-letni motorist, njegova 20-letna sopotnica se je hudo poškodovala. Poleg omenjene so policisti od petka do danes obravnavali še 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 8 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 39 prometnih nesreč z materialno škodo.

Osmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti štirinajstkrat ukrepali v javnih in prav tolikokrat v zasebnih prostorih.

Posebej želijo policisti izpostaviti drzno tatvino, ki so policisti jo v petek obravnavali v Šentjungertu, kjer sta se dva moška z osebnim vozilom pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše. Starejši lastnici sta dejala, da preverjate zadeva glede telefonskih priključkov. Medtem, ko jo je eden s pogovorom zamotil, je drugi odšel v hišo, preiskal prostore in ukradel gotovino in zlatnino. Občane opozarjajo, naj bodo v takšnih primerih zelo pozorni. Neznancev naj ne spuščajo v hiše. Če pa do kaznivega dejanja pride naj si poskušajo zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in o osebah in naj takoj pokličejo na telefonsko številko 113. Le na ta način bomo lahko storilce izsledili in ukrepali.

Petek, 10. september 2021

V Zgornjih Grušovljah so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal, od koder je storilec ukradel menjalni denar.

V Celju so policisti v petek obravnavali tatvino kolesa znamke Cube, belo oranžne barve. Storilec je kolo ukradel izpred ene od srednjih šol.

Na območju Radeč se je v prometni nesreči v popoldanskih urah hudo poškodoval kolesa, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola.

Sobota. 11. september 2021

V soboto so policisti bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Kompolah. Storilec je lastnikom škodo povzročil z uničenjem ključavnice in poškodovanjem vrat.

V Radmirju so policisti obravnavali poskus vloma v poslovne prostore. Storilca sta poskušala v prostore vlomiti skozi glavna drsna vrata, vendar ju je najverjetneje pregnal alarm, ki se je sprožil.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec vlomil v gostinski lokal na Ljubljanski cesti v Celju in ukradel več cigaret.

Nedelja, 12. september 2021

V Dobrovi, na območju Policijske postaje Celje, so policisti včeraj obravnavali požar. Zagorelo je v gospodarskem poslopju, od koder se je ogenj razširil na novogradnjo stanovanjske hiše. Ogenj je oba objekta v celoti uničil. V požaru, katerega vzrok še ni znan, je nastala visoka materialna škoda.

V Lembergu pri Novi Cerkvi se je sinoči huje poškodoval 19-letni motorist, ki je trčil v srno, ki je skočila na cesto.