urednistvo@preteklih24.si

Vinjen voznik začetnik povzročil prometno nesrečo s telesnimi poškodbami

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 453 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 94 nanašalo na kriminaliteto, 138 na javni red in mir, ter 152 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 18 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 43 prometnih nesreč z materialno škodo, 12 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana motorist in voznik štirikolesnika. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 54 krat na javnem kraju in 23 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Logatcu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 650 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v stanovanje in odtujil gotovino, nakit in oblačila. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v stanovanje in odtujil nakit. Lastnika je oškodoval nekaj tisoč evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v vrtno uto in odtujil baterijski vrtalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Izlakah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 100 evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena v petek, 10. 9. 2021, dopoldan v okolici Logatca. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili video opremo in tako lastnico oškodoval za nekaj deset evrov. Opis enega storilca: star med 30 in 40 let, visok okoli 160 cm, okrogle postave, svetlo rjavih las, oblečen v svetlo sive ali rjave hlače. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je na cesti od Rakitne proti Preserjam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik štirikolesnika, ki se je zaradi neprilagojene hitrosti prevrnil na bok, voznik pa se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 16. ure se je na cesti od Petrine proti Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki se je zaradi neprilagojene hitrosti padel in trčil v ograjo, voznik pa se je pri tem huje telesno poškodoval. S helikopterjem je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 23.30 se je na Štajerski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Domžal, zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem sta se voznika in potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovali. V postopku je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju, vozniku začetniku, pokazal 0.19 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Cesti Ljubljanske brigade v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Ljubljanski ulici v Horjulu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo odvzela prednost kolesarju, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.