urednistvo@preteklih24.si

Sprli so se zaradi nepravilnega vključevanja v promet, posredovali so policisti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 20 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 7 s telesnimi poškodbami; 20 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

V Virmašah so policisti obravnavali požar na zabojniku. Nastala je majhna materialna škoda.

V Poljanski dolini je zagorela večja lesena lopa. Živali so bile rešene. Tuja krivda je izključena. Okoliščine kažejo, da bi bil vzrok lahko v neustrezno odloženem uporabljenem oglju zraven lope.

Kranjskogorski policisti so obravnavali padec kolesarja v kolesarskem parku. Okoliščine kažejo, da je padel zaradi prevelike hitrosti. S helikopterjem je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Policisti so minulih dveh dneh lastnikom vrnili dva psa. Enega so našli med kontrolo, drugega so prevzeli na podlagi prijave najdbe. V še enem primeru pa so obravnavali manjši ugriz človeka s strani manjšega psa. Postopek še poteka.

Divjad je bila povožena na glavni cesti Primskovo – Planina med trgovskima centroma in na Spodnjem Brniku.

Včeraj je na Rakovi špici umrl slovenski padalec, ki je skočil z wingsuit opremo. Glede na do sedaj zbrana obvestila gre za nesrečo. Takoj po skoku je izgubil kontrolo nad letenjem in umrl po trčenju v skalno polico. Večurna Intervencija je bila izvedena s kombinacijo zahtevnega klasičnega in helikopterskega reševanja. Sodelovali so gorski reševalci, gorska policijska enota in policijski helikopter.

Na Konjskem sedlu je planinka zdrsnila na planinski poti in si poškodovala nogo. Reševal je policijski helikopter.

Gorski reševalci pa so klasično intervenirali na območju Stola zaradi poškodbe noge in v Podljubelju zaradi utrujenosti in dehidriranosti pri pohodnici.

Kranjski policisti so v petek popoldan obravnavali spor med tremi osebami zaradi domnevnega nepravilnega vključevanja enega od njih v promet. Policisti vodijo postopek.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V Podkoren sta trčila motorist in osebnim avtomobilom. Nesreča se je zgodila med zavijanjem avtomobila in hkratnim prehitevanjem s strani motorista.

Na območju Škofje Loke je motorist zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil, ki je vozil nasproti.

Na Bledu je voznik avtomobila trčil v peško. Krivda je na strani voznika.

V Tupaličah in v Naklem sta sama padla kolesarja, v Bohinju pa sta bila v nesreči udeležena kolesarka in voznik avtomobila.

Tudi v Žirovnici je kolesar trčil v osebni avtomobil. Kolesar se pred križiščem ni ustavil.

Še ena nesreča z udeležbo motorista, ki pa se je končala brez poškodb, se je zgodila na Hrušici. Voznik avtomobila mu je izsilil prednost, zaradi česar je s potnico padel, potem pa je odpeljal naprej. Policisti so voznika izsledili in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

V Kranju so bili iz parkirne garaže z vozila odtujeni deli vozila.

V živilski trgovini v Kranju je varnostnik zalotil šest oseb, ki so organizirano poskušali izvršiti tatvino izdelkov v vrednosti okoli 150 eurov. Proti osumljencem poteka postopek.

V Radovni pa so policisti obravnavali poskus vloma v vozilo.