urednistvo@preteklih24.si

Silos z lesnim prahom se je vnel, hudo poškodovana dva delavca

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 200 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 59 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 9. 2021, od 6. ure in 10. 9. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Malega Loga in Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Afganistana, Nigerije in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Ribnice je bilo vlomljeno hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, nekaj po 8. uri so policisti bili obveščeni o delovni nesreči na območju Kočevja. Ugotovljeno je bilo, da sta dva delavca opravljala delo v silosih z lesnim prahom, ko se je le ta vnel, ter ju oba opekel. Oba sta zadobila hujše poškodbe, vendar njuno življenje ni ogroženo. Eden je bil s kraja odpeljan s helikopterjem, drugi pa z reševalnim vozilom. Gasilci pa so sanirali kraj požara. Policisti so opravili ogled kraja požara, nadaljujejo pa še z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja
ogrožanja varnosti pri delu in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 20. uro je v križišču Celovške in Ruske ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v križišču zavijal in izsili prednost motoristu, ki je vozil naravnost. Motorist je poskušal preprečiti trčenje in zaviral, ter padel po vozišču, motor pa je trčil v povzročiteljevo vozilo. Motorist se je lažje poškodoval, povzročitelju pa bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 7. uro je na Zaloški cesti prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, ki ga je povzročila voznica, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je drug voznik lažje poškodoval. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.