urednistvo@preteklih24.si

Na podvozju tovornega vozila policisti našli skritega ilegalnega prebežnika

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 282 klicev, od tega 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali šest primerov nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 14 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 5 prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je 8 oseb lahko telesno poškodovalo,
– 6 povoženj živali,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od 5 na javnih krajih in 1 v zasebnem prostoru
– 2 požara
– 2 nesreči pri delu

Izpostavljamo:

Skrit na podvozju

Včeraj dopoldne so policisti, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, med pregledom tovornega vozila bosanskih registrskih označb, našli tujca, ki se je skrit na podvozju priklopnega vozila, skušal izogniti mejni kontroli. Državljana Pakistana so predali hrvaškim varnostnim organom. Na območju Središča ob Dravi pa so policisti obravnavali državljana Senegala, ki je
pred tem nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Zaprosil je za mednarodno zaščito, zato so ga že odpeljali v azilni dom.

V 108 primerih 29 kršitev

Med včerajšnjim poostrenim nadzorom cestnega prometa na glavnih in regionalnih cestah, s posebnim poudarkom na vožnji tovornih vozil, so policisti ustavili 108 tovornih vozil in 5 avtobusov. Kršitve so ugotovili v 30 primerih (29 kršitev voznikov tovornih vozil in v 1 primeru pri vozniku avtobusa). Kar 16 voznikov tovornih vozil med vožnjo ni bilo pripetih z varnostnim pasom, 3 tovorna vozila pa so bila “preobremenjena”(prekoračena največja dovoljena masa vozil).