urednistvo@preteklih24.si

Na območju Fiese pogrešajo 11-letnega otroka iz Ljubljane, ki kljub intenzivnemu iskanju ni bil izsleden

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 229 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 1 prometno nesrečo z materialno škodo, 1 z lažjimi in 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 2 vloma, 3 poškodovanja tuje stvari in 2 kaznivi dejanji ponarejanja denarja.

Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij, od tega 3 na javnem kraju in 3 v zasebnem prostoru.

Včeraj ob 7.17 je bil OKC PU Koper obveščen, da na območju Fiese pogrešajo 11-letnega otroka iz Ljubljane, ki je bil tam na letovanju. Policisti so takoj sprožili iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo 40 policistov, gasilcev in vodnikov z reševalnimi psi. V iskanje se je vključil tudi helikopter in čoln slovenske policije. Otrok na kraju, kljub intenzivnemu iskanju ni bil izsleden, so pa policisti v nadaljevanju ugotovili, da je bil otrok s kraja odpeljan s strani njemu poznanih oseb. Zaradi zaščite otroka več podrobnosti v tej zvezi ne morejo razkriti.

Ob 9.47 je na Ankaranski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče pri kateri se je huje telesno poškodoval 62-letni voznik motornega kolesa, doma iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da je motorist trčil v zadnji del pravilno ustavljenega kombiniranega vozila, ki ga je upravljal 45-letnik iz Hrušice. Udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, oba negativno.
Povzročitelju nesreče, ki je bil odpeljan v izolsko bolnišnico, bodo policisti izdali plačilni nalog, o nesreči pa s poročilom obvestili tožilstvo. Promet na cesti je bil nekaj časa oviran.

V križišču v Matenji vasi je ob 9.47 prišlo do prometne nesreče, pri kateri je 52-letna voznica osebnega avtomobila, na prehodu za pešce, trčila v 86-letno peško. Peška je bila huje telesno poškodovana in odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico prometne nesreče sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Promet na cesti Pivka – Postojna je bil zaradi prometne nesreče oviran do 11.55.

Neznanec je v zadnjem tednu dni vlomil v stanovanjsko hišo na Strmi poti v Portorožu, tam preiskal notranjost in odtujil nekaj zlatih predmetov. Lastnika hiše je s tem dejanjem oškodoval za približno 500 evrov. Policisti so opravili ogled, za storilcem pa še poizvedujejo. Po končani preiskavi sledi kazenska ovadba.

V Vinjolah so piranski policisti našli, pred dnevom ukradeno motorno kolo Kawasaki Z750. Opravili so ogled, motorno kolo pa vrnili lastniku. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.30 je v Krajni vasi 58-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi zaslepljenosti od sonca, na cesti spregledal 50-letnega kolesarja in ga z desnim vzvratnim ogledalom zadel tako, da je ta padel po cestišču. Kolesarja, ki se je pri padcu lažje telesno poškodoval, je povzročitelj prometne nesreče sam odpeljal v šempetrsko bolnišnico. Policisti so v bolnišnici oba preskusili z alkotestom, oba negativno. Sežanski policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog.

Na Škofijah so imeli delavci DARS, ob 15.47 v postopku državljanko Bolgarije, ki je vpila in se nedostojno vedla do cestninskih nadzornikov. Na kraju so posredovali koprski policisti, ki so 55-letni ženski izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil ZJRM-1. Ker tujka globe na kraju ni plačala ji je bila s sklepom o zavarovanju izvršitve odvzeta osebna izkaznica Bolgarije.

Ob 20. uri so policisti v Kubedu ustavili 27-letnega moškega iz Izole, ki je vozil osebni avtomobil v času ukrepa prepovedi vožnje. Osebni avtomobil BMW X5 so mu zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski policisti so ob 2.18 posredovali na Vojkovem nabrežju v Kopru. Ugotovljeno je bilo, da je javni red in mir tam kršil 31-letni moški, doma iz Tolmina. Zoper moškega so policisti, ki se je najprej nedostojno vedel do zaposlenih v tamkajšnji pekarni, nato pa vpil in k pretepu pozival še policiste, uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu je bil izdan tudi plačilni nalog.

Ob 2.43 je neznani storilec vlomil v trgovino na Serminu in iz notranjosti odtujil kovinsko blagajno s 350 evri. Na kraju so policisti opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti PU Koper skupno prijeli 22 ilegalnih prebežnikov.

Pri Rakitovcu so policisti prijeli 9 državljanov Afganistana, ki so zaprosili za azil, pri Movražu pa je bilo prijetih 11 državljanov
Afganistana. Vseh 20 je zaprosilo za azil, zato so bili nastanjeni v azilni dom. Ponoči so policisti pri Kozini prijeli še 2 državljana Bangladeša, ki bosta po postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Pri nezakonitem prehodu državne meje med Hrvaško in Slovenijo so policisti prijeli tudi državljana Slovenije, ki so ga oglobili.