urednistvo@preteklih24.si

Na delu lažna internetna serviserja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami; 9 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in nasilje v družini.

Policisti so eni osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Kranjskogorski policisti so z gorskimi reševalci včeraj na terenu preverili novo informacijo o domnevni lokaciji pogrešane osebe Helene Novak. Njena pogrešitev na območju Mojstrane je bila prijavljena konec julija letos. Podatek se v iskanju ni potrdil.

Kranjski policisti so obravnavali manjši požar v kuhinji objekta brez nastanka škode.

V Cerkljah na Gorenjskem so policisti z gasilci obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

Na območju Škrlatice se je včeraj huje poškodovala planinka. Padla je pri sestopanju. Glede na zbrana obvestila se je spotaknila ob skalo in padla preko manjšega skalnega skoka. Nosila je čelado. V zdravstveno ustanovo jo je odpeljal helikopter Slovenske vojske.

Kranjski policisti so včeraj zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju obravnavali dva občana. Eden se je vedel drzno, drugi pa ga je udaril. Proti obema poteka prekrškovni postopek.

Na Jesenicah so policisti včeraj pri občanu našli manjšo količino prepovedane droge. Med postopkom je pred policisti poskušal
pobegniti. Policisti so proti njemu brez posledic uporabili prisilna sredstva. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

Na območju Tržiča je sam padel kolesar. Neprevidno naj bi si med vožnjo kolesa ogledoval okolico.

V Radovljici je voznik avtomobila na križišču odvzel prednost motoristu, v Kranjski Gori pa kolesarki.

Zaradi izsiljevanja prednosti sta v Tržiču trčila še dva mopedista.

Nadzor

Policisti so na Laborah na omejitvi 50 km/h včeraj merili hitrost vožnje in zaradi tega prekrška obravnavali tri voznike. Dva sta vozila s hitrostjo 70km/h, eden pa s hitrostjo 96km/h. Proti vsem poteka prekrškovni postopek.

Na območju Jesenic pa so policisti poostreno nadzirali osebni in tovorni promet. Skupno so ugotovili 26 kršitev. V petih primerih gre za kršitve voznikov tovornih vozil zaradi vožnje izrednega prevoza brez dovoljenja, prekoračitve teže, hitrosti, neuporabe varnostnega pasu in neustrezne opreme. Pri ostalih voznikih pa gre predvsem za nespoštovanje omejitev hitrosti in prometne signalizacija, neuporabo varnostnega pasu in uporabo telefonov med vožnjo.

Kriminaliteta

V Spodnji Besnici sta včeraj dopoldan okoli 9:30 dva »internetna serviserja« pri objektih občanov preverjala delovanje
komunikacij. Občana sta zvabila v klet stanovanjske hiše in ju zavedla, da je eden od njiju lahko pregledal hišo ter odtujil nakit in denar. Ljudi, ki jih ne poznate, se pri vas pojavili nenapovedano ali vam prodajajo oziroma ponujajo različno blago in storitve, ne spuščajte v stanovanjske objekte. Preverite jih, preverite podjetje za katerega delajo, pozanimajte se o storitvi, lahko jih odslovite, prenaročite itd.