urednistvo@preteklih24.si

Kolesa izginjajo kot po tekočem traku

Danes, 10. septembra ob 7.24 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je 26–letni voznik avtomobila vozil po omenjeni hitri cesti iz Vipave proti Ajdovščini in med vožnjo z vozilom trčil v betonsko ograjo med voznimi pasovi. Po trčenju je vozilo obstalo na prehitevalnem pasu. V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan, zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu policisti Postaje prometne policije Nova Gorica izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije v Goriških Brdih poškodovani dve osebi

Danes, 10. septembra ob 11.09 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Vipolže – Dobrovo (Občina Brda) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 61–letni voznik avtomobila vozil iz smeri naselja Plešivo in v križišču v Vipolžah nameraval zaviti levo proti kraju Dobrovo. Pri tem je izsilil prednost 70–letnemu vozniku avtomobila, državljanu Italije, ki je peljal iz naselja Dobrovo in v križišču vozil naravnost. Med omenjenimi vozili je v križišču prišlo do trčenja. V prometni nezgodi sta bili poškodovani dve udeleženki prometne nesreče (dve sopotnice v italijanskem avtomobilu), ki sta tožili zaradi bolečin. Na kraju nesreče so poleg policistov PP Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poskrbeli za poškodovane. Kasneje so ju z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico v Republiko Italijo. Novogoriški policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Pojavna oblika vandalizma na Goriškem

Včeraj, 9. septembra ob 18.26 uri, so policisti v Novi Gorici obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oz. pojavno obliko vandalizma. Po sedaj zbranih podatkih so starejši mladoletniki včeraj popoldne iz objestnosti z različnimi barvnimi razpršilci porisali in popisali fasado večjega nakupovalnega centra ter kontejnerje. Kasneje so pristopili še h kotlovnici pravne osebe in na fasado ter na zidovih in aparatih kotlovnice narisali oz. napisali nekaj grafitov. Zaradi omenjenega
nezakonitega ravnanja so gospodarskim družbam povzročili za nekaj tisoč evrov materialne škode. Glede omenjenega kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1) je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na solkanski obvoznici udeleženo tovorno in osebno vozilo

Včeraj, 9. septembra ob 14.58 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije z materialno škodo na območju Solkana (solkanska obvoznica) z udeležbo dveh vozil (tovorno in osebno vozilo). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 41-letni voznik tovornega avtomobila vozil po glavni cesti iz Solkana proti Novi Gorici. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil znamke, ki ga je vozila 34–letna voznica. Slednja je kasneje zaradi bolečin v predelu vratu poiskala zdravniško pomoč. Policisti PP Nova Gorica bodo 41-letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Tatvine koles na Bovškem

V sredo, 8. septembra zjutraj, so policisti bili obveščeni o tatvini dveh koles (električno in navadno kolo) tekom noči v enem od kampov na območju Trente. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec v noči iz torka na sredo z orodjem odstranil verigi, s katerimi sta bili kolesi priklenjeni na leseno ograjo ob njunem ob avtodomu oškodovancev in si jih prilastil. S tem nezakonitim dejanjem je storilec oškodovancem iz Avstrije povzročil za približno 7.000 evrov materialne škode.

Prav tako so policisti PP Bovec v istem kampu obravnavali še drugi primer tatvine koles v škodo tujih državljanov. Tudi v drugem obravnavanem primeru je storilec odvzel dve kolesi, ki sta bili z verigama priklenjeni na lesena količka in drog svetilke ob avtodomu oškodovancev iz Nemčije. S tem nezakonitim dejanjem je storilec oškodovancem iz Nemčije povzročil za 5.700 evrov materialne škode. Policisti PP Bovec bodo po zaključku preiskav obeh primerov na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Novi Gorici vlomili v gostinski lokal

Policisti PP Nova Gorica so v sredo, 8. septembra, obravnavali vlom skozi vhodna vrata gostinskega lokala v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je storilec vlomil v omenjeni objekt s pomočjo neznanega predmeta in kasneje odtujil alkoholne pijače v vrednosti okoli 300 evrov in blagajniški minimum. Prav tako je bilo ugotovljeno, da se je v istem objektu zgodil tudi poskus vlom v kozmetični salon, pri čemer je nastala materialna škoda (poškodovana vhodna vrata). V notranjost poslovnih prostorov neznani storilec ni vstopil. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenih primerov kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Povoženje divjadi

Danes, 10. septembra ob 5.36 uri, so policiste obvestili, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo iz Kovka proti naselju Col povozila divjad (srna), ki je poginila na omenjenem kraju. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda (poškodovan sprednji del vozila. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.