urednistvo@preteklih24.si

V uri in pol zaznali 32 prekoračitev hitrosti v okolici šol

Kot so policisti v minulih dneh že poročali, so policisti v preteklem tednu v okolici šol in ob šolskih poteh zaznali 485 kršitev cestnoprometnih predpisov, od tega 139 prekoračitev hitrosti. Ker so ti podatki izjemno zaskrbljujoči so policisti danes na območju celotne Policijske uprave Celje, med 7. in 8.30 uro izvedli tako imenovan ad-hoc nadzor cestnega prometa v bližini šol in ob šolskih poteh.


Fotografija je simbolična

V uri in pol so policisti zaznali 32 prekoračitev hitrosti. v 29. primerih so vozniki hitrost prekoračili v naseljih, v treh primerih izven naselij. Dvanajstim kršiteljem so policisti izdali plačilne naloge, dvajsetim so policisti izrekli opozorila.

V nadzoru so policisti kontrolirali tudi prevoze otrok v šolo. Med petimi kontroliranimi so policisti zaznali eno kršitev in sicer vožnjo mopedista brez čelade.

S podobnimi nadzori bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Vse udeležence cestnega prometa znova pozivamo, naj bodo pri vožnji zbrani, strpni in previdni ter naj upoštevajo cestno prometne predpise. Le na ta način bo vsak dal svoj doprinos k večji varnosti na naših cestah.