urednistvo@preteklih24.si

Turizem in sezona v gorah očitno še zdaleč nista končana, nesreče se kar vrstijo

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 6 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali požar v kurilnici stanovanjskega objekta. Tuja krivda je izključena. Nastala je materialna škoda.

Turizem in sezona v gorah očitno še zdaleč nista končana. Policisti so včeraj v več primerih zbirali informacije o nesrečah v gorah, ki so jih obravnavali gorski reševalci in ekipa s helikopterjem Slovenske vojske. Na Slemenovi špici je planinka zdrsnila. Še ena planinka se je poškodovala na območju Kriških podov. Pri Planiki je planinec padel na melišču. Na Osojnici je bil razlog za reševanje slabost in bolezensko stanje pri pohodniku. Na Prisojniku pa sta se zaplezala dva planinca. Policisti pozivajo k previdnosti in odgovornih dejanjem v gorah.

Divjad je bila povožena na glavni cesti pri Mojstrani.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. O nesreči v Bohinju so policisti vas že obveščali. Trčila sta osebni avtomobil in avtobus. Krivda je na strani voznika avtomobila. Lažje sta bila poškodovana oba voznika, huje pa ena potnica v avtomobilu.

V drugi nesreči pa sta zaradi nepravilne strani vožnje dva udeleženca trčila na območju Radovljice. Motorist je zaprl pot vozniku osebnega avtomobila. Po podatkih policije se je lažje poškodovala potnica na motornem kolesu.

Kriminaliteta

Kranjskogorski policisti so obravnavali tatvino električnega in gorskega kolesa v kampu. Oškodovanci so tujci.