urednistvo@preteklih24.si

Na kolesu prevažal 1,5 metra dolgo sadiko konoplje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 212 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, poškodovanje tuje stvari in 3 kazniva dejanja ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij, od tega 4 na javnem kraju in 1 v zasebnem prostoru.

Ob 7.27 so policisti posredovali na Škofijah, kjer se je nad cesto poškodoval električni vodnik in se je iskril. Ker na tem mestu poteka tudi varna šolska pot so policisti kraj zavarovali do prihoda dežurne ekipe Elektra, ki so napako odpravili. Škoda ni nastala.

V avtokampu Fiesa je neznani storilec preko noči iz tam parkiranega avtodoma odtujil moško gorsko kolo znamke BMC Team Elite, črne barve. S tem dejanjem je oškodoval 48-letnega državljana Češke za približno 2.500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Koprski policisti so ob 11.43 na cesti opazili 39-letnega domačina, ki je na kolesu prevažal 1,5 metra dolgo sadiko konoplje. Sadiko so mu zasegli, prav tako pa je moški v postopku policistom izročil še manjšo količino že posušenih delcev konoplje. Zoper osebo po končani analizi snovi sledi hitri postopek.

Neznani storilec je v zadnjih dveh dneh, iz čolna ki je bil privezan v kanalu v Sečovljah, odtujil izvenkrmni motor Yamaha F6 in s tem domačina oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 12.52 nas je ReCO Koper obvestil, da na plavajočem pomolu pred plažo v Strunjanu, reševalci oživljajo moškega. Patrulja Postaje pomorske policije s čolnom policije je 39-letnega moškega iz Majšperka, skupaj z reševalci, ki so veš čas izvajali reanimacijo, prepeljala na kopno. Reševalci so moškega tam nato uspešno reanimirali in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti so na kraju zbrali prva nujna obvestila iz katerih izhaja, da je moški doživel srčni zastoj. Njegovo stane je stabilno.

Ob 15.10 je v Izoli prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil mlajši mladoletnik. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj vozil kolo z motorjem po intervencijski cesti in pri tem z desno ročko mopeda trčil v otroka, ki je padel po tleh in se pri tem huje telesno poškodoval. Zoper povzročitelja bo podana prometne nesreče bo po usmeritvah državnega tožilstva podana kazenska ovadba.

V Križu pri Sežani so policisti ob 17.55 ustavili 41-letnega moškega iz Sežane, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,80 mg/l. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Patrulja Postaje pomorske policije s čolnom policije je ob 18.12 na morju v Piranskem zalivu, zaradi okvare na jadrnici pomagala 7 članski posadki. Jadrnico so ob 18.49 varno pripeljali v pristan, pri tem pa se nihče ni poškodoval. Policisti bodo dogodek zabeležili v svoje poročilo.

Zaradi nepravilnega parkiranja pred stanovanjsko hišo v Luciji sta v spor, ki je nato prerasel še v pretep, prišla 38-letni in 48-letni moški. Po posredovanju policije sta se kršitelja umirila, obema pa so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V Ankaranu so policisti ob 21.25 ustavili 59-letnega moškega iz Ljubljane, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,79 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.12 so imeli policisti na Kozini v postopku 29-letnega državljana Italije, ki se je policistom izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Vozilo je bilo moškemu zaseženo, zoper njega pa sledi kazenska ovadba in obdolžilni predlog. Z njim v vozilu so bili še 3 potniki, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop na območje Slovenije zato bodo danes tekom dneva vrnjeni v Italijo.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti PU Koper skupno prijeli 19 ilegalnih prebežnikov.

Pri Kačičah je bilo dopoldan prijetih 9 državljanov Afganistana; pri Rakitovcu pa so policisti popoldan prijeli še 10 državljanov Afganistana. Vsi so zaprosili za azil, zato so bili nastanjeni v azilni dom.