urednistvo@preteklih24.si

Kamen poškodoval planinko

Včeraj, 8. septembra ob 16.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o gorski nesreči med Razorjem in Kriškim podom (Občina Bovec), kjer se je poškodovala 65–letna planinka.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih je omenjeno planinko na poti od Razorja proti Kriškim podom poškodoval kamen, ki se je prikotalil po pobočju in ji poškodoval nogo. Na kraju nesreče so kasneje posredovali reševalci GRS Bovec, ki so ponesrečenko s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice. Policisti so glede na vsa dosedanja ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

Na Kobariškem se je lažje poškodoval 29-letni udeleženec raftinga

V torek, 7. septembra nekaj po 15. uri, je bila Policija obveščena, da se je na reki Soči tik pred izstopnim mestom v naselju Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) poškodoval udeleženec raftinga. Po sedaj zbranih podatkih je 29–letnemu moškemu, državljanu Nizozemske, približno pol kilometra pred omenjenim izstopnim mestom pri plezanju iz reke Soče na raft zdrsnilo in se pri tem lažje poškodoval (izpah desnega ramena). Kasneje so poškodovanega 29-letnika na kraju oskrbeli zdravnik in reševalno osebje NMP ZD Tolmin. Policisti so glede na vsaj ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem lažje poškodovana voznik in sopotnica v osebnem vozilu

Včeraj, 8. septembra ob 10.20 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti med Podselom in naseljem Čiginj (Občina Tolmin) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo in avtobus. Policisti PP Tolmin so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nezgode ugotovili, da je 84-letni voznik (povzročitelj) vozil iz Podsela proti Čiginju. Med vožnjo na omenjeni relaciji je pripeljal v levi nepregledni ovinek in zaradi premajhne varnostne razdalje s prednjim delom avtomobila trčil v pred seboj zaustavljajoči se avtobus; vozil ga je 55–letni voznik, državljan Madžarske. V prometni nesreči sta bila starejši voznik in sopotnica predvidoma lažje poškodovana, nihče od potnikov na avtobusu ni bil poškodovan. Reševalci NMP ZD Tolmin so oba poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin. Povzročitelju nezgode bo zaradi kršitve prometne zakonodaje (razdalja med vozili, kršitev določb 44. člena ZPrcP) izdan plačilni nalog.

Na Idrijskem padel in se poškodoval 32-letni nemški motorist

Včeraj, 8. septembra ob 11.58 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Gorenja Kanomlja (Občina Idrija), kjer je na lokalni cesti padel in se poškodoval tuj voznik motornega kolesa. Policisti PP Idrija so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je 32-letni motorist, državljan Nemčije, vozil po omenjeni cesti iz Šebrelj proti Oblakovemu Vrhu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi neprilagojene hitrosti na ovinkasti cesti izgubil nadzor nad motornim kolesom in padel na desni bok motorja. Pri tem se je motorist telesno poškodoval. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Idrija in gasilci PGD Idrija, poškodovanega nemškega državljana so z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Zoper povzročitelja nezgode bodo idrijski policisti uvedli prekrškovni postopek.

V prometni nesreči II. kategorije v središču Nove Gorice lažje poškodovan 23-letni kolesar

Včeraj, 8. septembra ob 15.26 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije blizu večjega poslovno stanovanjskega objekta v Novi Gorici (Delpinova ulica) in v kateri sta bila udeležena 23-letni kolesar in 42-letni voznik osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom so prometni policisti ugotovili, da je voznik avtomobila vozil po Delpinovi ulici iz smeri Ulice Gradnikove brigade in v križišču zavijal levo na Erjavčevo ulico. Pri tem je izsilil prednost mlajšemu kolesarju, ki je po trčenju z avtomobilom utrpel lahke telesne poškodbe. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo vozniku avtomobila (povzročitelju) zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o
pravilih cestnega prometa (nepravilno srečanja v križišču, kršitev 58. člena ZPrCP )izdali plačilni nalog. Prav tako bodo policisti ukrepali zoper kolesarja zaradi kršitve prometne zakonodaje (nepravilna stran in smer vožnje, kršitev 37. člena ZPrcP).

V Šempetru pri Gorici iz prometa izločili 33-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Prometni policisti so v torek, 7. septembra popoldne, na območju Šempetra pri Gorici ustavili 33–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja; slednji je namreč vozil avtomobila v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo v skladu z prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.