urednistvo@preteklih24.si

Hudo poškodovan motorist obležal na travnati površini

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 202 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 78 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 16 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 8. 9. 2021, od 6. ure in 9. 9. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 12.30 ure so policisti bili obveščeni o drzni tatvini na območju Viča. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Trije sostorilci pa so med tem preiskali hišo in odtujili gotovino in nakit, ter tako povzročili za nekaj tisoč evrov materialne škode. S kraja so se storilci odpeljali z večjim osebnim avtom temne barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 40 let, visok med 160-170 cm, temnih kratkih las, okroglega obraza, čokate postave, oblečen je bil v delovna oblačila sive barve.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 7.30 je na cesti med Kisovcem in Zagorjem prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik kombija in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je motorist vozil iz smeri Kisovca proti Zagorju ob Savi, ko je v nepreglednem ovinku pričel prehitevati vozila pred seboj, v tem času pa je nasproti pravilno pripeljal voznik kombija. Kljub umikanju voznikov je prišlo do trčenja, saj je motorist zadel v rob kombija in padel. Po trčenju je hudo poškodovan obležal na travnati površini. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom, po do sedaj znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih podatkih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 18. ure je v krožišču na Vrhniki prišlo do prometne nesreče v kateri je voznica osebnega vozila izsilila prednost motoristu. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Voznici bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, koli 12.30 je v križišču Karlovške ceste in Hradeckega ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v križišču izsilil prednost motoristu, ki se je lažje poškodoval. vozniku bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12.30 je na cesti med Čušperkom proti Zdenski vasi prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je prehiteval vozilo pred seboj in trčil v v pravilno vozečega motorista, ki je pripeljal nasproti. Motorist se je po doslej znanih podatkih v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.