urednistvo@preteklih24.si

Zagorel manjši lesen objekt, nato pa se je ogenj razširil še na kontejner, kombi in osebni vozili

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 168 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 9. 2021, od 6. ure in 8. 9. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Babnega polja, Ljubljane in Kamnika izsledili in prijeli 13 tujcev (drž. Afganistana, Maroka in Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je bilo vlomljeno v hišo, ogled kraja pa še poteka, zato materialna škoda še ni znana.

2 x Požar:

Danes nekaj po 1. uri so policisti bili obveščeni o požaru v Kamniku, kjer je po prvih podatkih zagorel manjši lesen objekt, nato pa se je razširil še na kontejner, kombi in osebni vozili. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Vzrok požara, še ni znan, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin. Z ogledom bodo pričeli danes dopoldan. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 22. uri so policisti bili obveščeni tudi o požaru na Brezjah pri Lipoglavu, kjer je zagorela lesena baraka. Po prvih podatkih je zagorelo v času, ko se je v baraki nahajala ena oseba, ki je požar skušala pogasiti, pri tem pa se je nadihala dima in je potrebovala zdravniško pomoč. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Vzrok požara, še ni znan, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin. Z ogledom bodo pričeli danes dopoldan. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18.ure je v Kamniku na Ljubljanski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču pri vključevanju na prednostno cesto izsilila prednost mopedistu, ki je vozil naravnost. V nesreči se je mopedist lažje poškodoval. Voznici bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 7.30 ure je v Ljubljani na Bratislavski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču izsilila prednost kolesarju. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Voznici bo izdan plačilni nalog.