urednistvo@preteklih24.si

Povzročil prometno nesrečo in grozil policistom

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 279 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škod in 3 z lažjimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, ponarejanje listin in kaznivo dejanje ponarejanja
denarja. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij, od tega 2 na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru.

Pri štetju blagajniškega izkupička enega od koprskih gostinskih lokalov so delavci banke odkrili ponarejen bankovec za 100 evrov. Policisti, ki so bankovec zasegli, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o tem, kdo je ponarejen bankovec spravil v obtok. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Ob 11. uri je pred stadionom Bonifika v Kopru prišlo do nenavadne prometne nesreče. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 45-letni moški iz Izole, iz neznanega razloga zapeljal levo preko sredinskega ločevalnega pasu in nato z vozilom, na nasprotnem voznem pasu trčil še v betonski dovoz, kjer se je
vozilo nato, na pešpoti zagozdilo. Zoper voznika, ki se je na kraju nesreče agresivno vedel, so policisti uporabili prisilna sredstva. Voznik se je pri nesreči sicer lažje telesno poškodoval, policisti pa so zaradi ugotavljanja njegovega psihofizičnega stanja odredili tudi strokovni pregled. Po prejetih rezultatih bodo policisti zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Na Markovcu je ob 12.02 prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je lažje telesno poškodoval motorist iz Kopra. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra izsilil prednost 54-letnemu motoristu, ki je po trčenju padel po tleh. Poškodovanega moškega so že na kraju oskrbeli reševalci in ga nato odpeljali na zdravljenje v SB Izola. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob 14.50 so policisti na mejnem prehodu Dragonja pri 52-letnem moškem iz Trbovelj odkrili ponarejen HAG test, ki ga je moški policistom izročil zaradi uveljavljanja olajšave glede izvajanja ukrepov za zajezitev širjenja bolezni COVID-19. Ker je bila listina ponarejena so jo policisti zasegli, zoper moškega pa bo podana kazenska ovadba.

V Izoli so policisti ob 16.24 ustavili 43-letnega voznika iz Grosuplja, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,48 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vozilo pa zaseženo. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Sežanski policisti so popoldan dobili prijavo o nezakonito odloženih odpadkih v naravnem okolju. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 38-letni državljan Italije, izven naselja Kopriva, v okolje dejansko odvrgel salonitne plošče. Zoper državljana Italije bo Inšpektorat RS za okolje in prostor izvedel ustrezen ukrep.

Ob 22.50 so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec tekom večera, izpred stanovanjskega bloka v Luciji ukradel motorno kolo Kawasaki  Z750, modre barve, reg. št. KPL5-39. Zoper storilca tatvine bodo policisti na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 4.20 je neznani storilec v kampu Belveder nad Izolo odtujil dve električni kolesi znamke HAI BIKE in CUBE ter s tem nemškega državljana oškodoval za približno 9.000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti PU Koper skupno prijeli 12 ilegalnih prebežnikov.

V bližini Klanca pri Kozini so policisti prijeli 2 državljana Maroka; v Maršičih je bil prijet 1 državljan Kosova, v Kačičah so bili prijeti 4 državljani Afganistana; pri Brežcu pa 5 državljanov Bangladeša. Postopki z osebami potekajo.