urednistvo@preteklih24.si

Pred šolo ustavili pijanega (2,4 promila) voznika in mu vzeli vozniško

Na številko 113 so policisti sprejeli 171 klicev, od tega je bilo 51 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.


Fotografija je simbolična

Pred šolo ustavili pijanega voznika in mu vzeli vozniško

Policisti iz Dolenjskih Toplic so v petek, 3.9.2021, nekaj pred oso policisti uro zjutraj, pri osnovni šoli Žužemberk ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škocjana. Zaradi nezanesljive vožnje so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,17 mg/l alkohola v izdihanem zraku (včasih bi temu rekli 2,4 promila). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu začasno vzeli vozniško dovoljenje. Pijani voznik je sicer voznik začetnik, tako da so mu vozniško dovoljenje odvzeli dobra dva tedna po tem, ko je pridobil pravico voziti osebni avtomobil.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so dopoldne v Trnju prijeli državljana Sirije, ki je ilegalno vstopil v Republiko Slovenijo.

Grozili policistom

Brežiški policisti so zvečer posredovali v Gazicah zaradi glasne glasbe, ki je motila okoliške prebivalce. Zaradi kršenja javnega reda in miru so 51-letniku napisali plačilni nalog. Med postopkom se je do policistov začel nedostojno obnašati pijani 27-letnik, jih žaliti in groziti, da jim bo razbil službena vozila. Ker je med drugim osebno grozil policistu, da bo zažgal njegovo hišo in hišo njegovih staršev, ga bodo kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 4. odstavku 299. člena kazenskega zakonika. Zaradi groženj, nasilnih in premoženjskih kaznivih dejanj so policisti 27-letnika že večkrat obravnavali. Prav tako so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru ter prekrškov s področja prometne varnosti.

Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do petih let.

Tatvina vozila

Iz novomeškega Broda so ponoči odpeljali Peugeota 308, karavan izvedbe, bele barve, reg. št. NMSD-711, letnik 2012. Po prvih zbranih obvestilih kaže, da so storilci izkoristili priložnost, saj so bili originalni ključi v vozilu. Rezervoar goriva je bil poln.

Pridržali pijanega voznika

Krški policisti so nekaj po deseti dopoldne ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Slednji je pred temi divjal po Krškem, izgubil oblast nad vozilom, se zaletel v cestne robnike in pri tem
poškodoval obe prednji gumi. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za dve kršitve cestnoprometnih predpisov je dobil plačilni nalog, prislužil pa
si je tudi počitek v prostorih za pridržanje policijske postaje.