urednistvo@preteklih24.si

41-letnemu delavcu cev padla na glavo in ga hudo poškodovala

Danes, 7. septembra ob 9.14 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Šempetra pri Gorici in v kateri sta bila udeležena 19-letni voznik začetnik dvokolesnega mopeda in 30-letni voznik osebnega avtomobila.


Fotografija je simbolična

Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik dvokolesnega mopeda vozil po Vrtojbenski cesti, iz smeri ulice Polje proti ulici Na Pristavi. Med vožnjo na omenjeni relaciji je pripeljal do desnega preglednega ovinka, kjer pa hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim razmeram, stanju vozila ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo (neprilagojena hitrost). Kljub zaviranju ga je z dvokolesnim mopedom zaneslo v levo na nasprotno smerno vozišče, v tistem trenutku pa je iz nasprotne smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila. Voznik začetnik je s prednjim levim delom mopeda trčil v prednji levi del avtomobila, nato pa ga je z dvokolesnim mopedom odbilo v desno izven vozišča in tam poškodovan obležal. V prometni nesreči je 19-letni voznik utrpel lahke telesne poškodbe. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Kasneje so poškodovanega mopedista zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) je bil vozniku začetniku izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici lažje poškodovan 62-letni kolesar

Danes, 7. septembra ob 8.01 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na kolesarski stezi med večjim nakupovalnim centrom in središčem Nove Gorice (Ulica tolminskih puntarjev), kjer sta trčila dva kolesarja. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 62–letni kolesar vozil po klancu navzdol po nasprotni strani kolesarske poti. Med vožnjo je opazil drugega kolesarja in pri tem močno pritisnil na zavoro ter posledično padel preko krmila, do stika med kolesarjema ni prišlo. Pri padcu je bil 62-letni kolesar predvidoma lažje poškodovan in so ga kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Zaradi kršitve prometne zakonodaje mu bo izdan plačilni nalog.

Na gradbišču na Ajdovskem se je med delom poškodoval 41-letni delavec

Danes, 7. septembra dopoldne, smo bili obveščeni o delovni nezgodi na območju Ajdovščine, kjer se je na gradbišču med postavljanjem delovnega odra pri eni od stanovanjskih hiš telesno poškodoval 41–letni delavec. Ugotovljeno je bilo, da je delavcu iz rok zdrsnila železna cev in mu padla na glavo ter ga poškodovala. Kasneje so poškodovanega delavca zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Policija je o dogodku poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državnega tožilstva v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Ajdovščina so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je na Goriškem znesel nad fasadno ploščo večjega objekta

Policisti PP Nova Gorica so danes, 7. septembra dopoldne, obravnavali pojavno obliko vandalizma oz. poškodovanje steklene fasadne plošče večjega objekta in betonske stopnice na območju Nove Gorice. Po prvih zbranih podatkih je neznanec pred nekaj dnevi na neznan način poškodoval oz. razbil večjo kaljeno stekleno fasadno ploščo objekta in pohodno betonsko ploščo. S tem dejanjem je nepridiprav povzročil za približno dva tisoč evrom materialne škode. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici