urednistvo@preteklih24.si

Nesrečam motoristov ni videti konca

Policisti PP Bovec so v soboto, 4. septembra popoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na območju vasi Čezsoča (Občina Bovec).


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tega dne v omenjenem naselju pristopil do parkiranega avtomobila in z neznanim predmetom razbil zadnje desno steklo na vozilu. S tem nezakonitim ravnanjem je storilec lastniku vozila povzročil za približno 300 evrov materialne škode, iz omenjenega vozila ni bilo ničesar odtujenega. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo bovški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v osebno vozilo

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 4. septembra v zgodnih večernih urah, obravnavali vlom v osebno vozilo znamke Audi v Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec vlomil v parkirano vozilo skozi stransko steklo in iz notranjosti vozila odtujil manjšo torbico z osebnimi dokumenti in gotovino. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer drzne tatvine na Tolminskem

Včeraj, 5. septembra okoli poldneva, so policisti na območju Tolmina obravnavali drzno tatvino. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v enem od gostinskih lokalov izvršil tatvino gotovine iz registrske blagajne. Kljub tem slednji ni prišel daleč, saj je bil storilec kmalu zatem izsleden v neposredni bližini omenjenega objekta. Tolminski policisti bodo 29–letnega osumljenca navedenega kaznivega dejanja kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina bakrene pločevine na Goriškem

Novogoriški policisti so v soboto, 4. septembra dopoldne, obravnavali tatvino bakrene pločevine v škodo ene od gospodarskih družb v Kromberku pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec odstranil približno 50 tekočih metrov bakrene pločevine, s katero je zaščiten pločnik pod ograjo okoli parkirišča pred večjim trgovskim centrom in z omenjeno pločevino odšel neznano kam. Višina materialne škode se še ocenjuje. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Kanalu gorelo ostrešje stanovanjske hiše

Včeraj, 5. septembra ob 14.45 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o dimniškem požaru v naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči). Po sedaj zbranih podatkih je v požaru zgorelo približno 25 kvadratnih metrov ostrešja, nastalo je za nekaj tisoč evrom materialne škode. Kasneje so požar dokončno pogasili gasilci PGD Kanal in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so pogorelo streho kasneje zasilno sanirali.

Na Razorju na Tolminskem se je med plezanjem poškodoval 51-letni plezalec

Včeraj, 5. septembra ob 10.09 uri, so policisti bili obveščeni, da se je na območju gore Razor (2.601 metrov visoka gora v Julijskih Alpah) na Tolminskem poškodoval 51–letni plezalec. Ugotovljeno je bilo, da se je omenjeni moški med plezanjem oprijel za skalo, ki se je okrušila. Ko je skušal skalo zadržati, da mu ne bi poškodovala noge, si je poškodoval roko. Kasneje so poškodovanca s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V prometni nesreči II. kategorije na Bovškem poškodovan 36-letni motorist

Včeraj, 5. septembra ob 16.33 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti na Mangartsko sedlo (Občina Bovec) in v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila. V prometni nezgodi je bila ena oseba telesno poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 73–letni voznik avtomobila, državljan Italije, vozil v smeri Mangartskega sedla in vozil preveč po sredini vozišča. Med vožnjo na omenjeni relaciji je pripeljal v levi nepregledni ovinek je v nasprotni smeri pripeljal 36–letni voznik motornega kolesa, ki je vozil ob robu vozišča. Kljub temu se je motorist zaletel v zadnji levi del avtomobila in padel po vozišču. Motorist je bil v prometni nezgodi predvidoma lažje telesno poškodovan. Kasneje so mu prvo pomoč na kraju nudili prisotni in gasilci PGD Bovec vse do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin, ki so poškodovanega motorista oskrbeli in ga prepeljali v splošno bolnišnico v Jesenice. Policisti PP Bovec so 73-letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (srečanje, kršitev določil 55. člena ZPrCP) izrekli globo.

V prometni nesreči v Novi Gorici poškodovan sopotnik v osebnem avtomobilu

V soboto, 4. septembra nekaj po 23. uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici (Rejčeva ulica) in v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih avtomobilov. Prometni policisti so ugotovili, da je 28–letni voznik (v vozilu je bil tudi –letni sopotnik) vozil po Rejčevi ulici iz smeri Prvomajske ulice proti Delpinovi ulici. Ko je pripeljal do križišča s Cankarjevo ulico, ki je s prometno signalizacijo označena kot prednostna, ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po tej cesti. V tistem trenutku je namreč po prednostni cesti z njegove desne strani proti levi pripeljal 25–letni voznik drugega osebnega vozila. Pri tem je 28-letni voznik s prednjim delom vozila trčil v levi bok drugega avtomobila. V prometni nezgodi je 20–letni sopotnik v avtomobilu povzročitelja nezgode utrpel telesne poškodbe, na vozilih je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev določil 56 člena ZPrCP) je bil 28-letnemu vozniku izdan plačilni nalog.