urednistvo@preteklih24.si

Novomeški policisti zasegli dve osebni vozili

Policisti Policijske uprave Koper so policisti v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so policisti eno prometno nesrečo v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala, devet prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so policisti obravnavali dva vloma, dve tatvini in kaznivo dejanje goljufije. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali sedemkrat.

V okolici Postojne je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil tujih reg. št. in iz vozila odtujil nahrbtnika v katerem je imela 65-letna drž. Nemčije kuverto z 2.000 evri, več osebnih dokumentov in bančnih kartic ter denarnica z 20 evri. Z dejanjem jo je oškodoval za 4.000 EUR. Prav tako je neznani storilec poskušal vlomiti v drugi osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil.

V Kopru je neznani storilec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico v kateri so bili osebni dokumenti, 2 bančni kartici in 20 EUR gotovine. Z dejanjem je 35-letnega drž. Srbije oškodoval za cca. 300 EUR.

Zaseg vozil:

Policisti so na mejnem prehodu Dragonja na vstopu v državo 42-letnemu državljanu Avstrije zasegli osebni avtomobil, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Zoper voznika so napisali obdolžilni predlog in ga privedli k sodniku za prekrške. Prav tako so policisti oglobili lastnico vozila 45-letno državljanko Avstrije, ker je kot lastnica vozila le to dala v uporabo osebi, ki nima vozniškega dovoljenja.

Na počivališču Studenec pa je bil ustavljen 46-letni drž. BiH voznik osebnega avtomobila doma iz Kopra. Policisti so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Dva drž. Afganistana sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito, ostali tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.