urednistvo@preteklih24.si

V okolici Nove Gorice zagorelo osebno vozilo

Včeraj, 21. julija ob 12.48 uri, so policisti bili obveščeni o tatvini električnega kabla v eni od gospodarskih družb v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči ukradel od 20 do 30 metrov električnega kabla, zatem pa skušal prerezati še en kabel.


Fotografija je simbolična

S tem dejanjem je storilec oškodovanemu podjetju povzročil za približno 500 evrov materialne škode. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V okolici Nove Gorice zagorelo osebno vozilo

Včeraj, 21. julija ob 15.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je na cesti Ravnica–Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) zagorelo osebno vozilo, s katerim se je peljal 29-letni voznik. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med vožnjo zagorelo v predelu motorja osebnega avtomobila. Po nestrokovni oceni je nastala materialna škoda za približno 400 evrov. Poleg novogoriških policistov so na kraju požara posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Glede požara motornega vozila je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega dogodka s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Preglasna glasba motila občane pri nočnem počitku

Včeraj, 21. julija ob 23.49 uri, je bila Policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru zaradi preglasne glasbe v enem od apartmajev v Goriških Brdih s strani nemškega državljana, ki je motila druge stanovalce pri nočnem počitku. Novogoriški policisti so tujemu državljanu zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (povzročanje hrupa, kršitev prvega odstavka 8. člena ZJRM-1) izrekli opozorilo.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti na Rebrnicah udeleženi dve vozili

Včeraj, 21. julija ob 15.22 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti H4 na Rebrnicah (v smeri Razdrtega) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tuje tovorno in osebno vozilo). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 24-letni voznik tovornega avtomobila, državljan Poljske, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja v predoru oplazil osebni avtomobil (vozil ga je 34–letni voznik). Na obeh vozilih je nastala manjša materialna škoda. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, 24-letnemu Poljaku so prometni policisti zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (po 8. odstavku 30. člena ZPrCP) izrekli globo.

V prometni nezgodi I. kategorije na počivališču v Šempasu udeležena dva tuja voznika tovornih vozil

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 21. julija ob 23.31 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu (smer Ljubljana). Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 32–letni voznik tovornega vozila, državljan Belorusije, zaradi nepravilnega premika s pripetim polpriklopnikom trčil v drugo parkirano drugo tovorno vozilo s priklopnikom, madžarskih registrskih številk. 32-letnemu vozniku iz Belorusije (povzročitelju) je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom, kršitev 42. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi voznici avtomobilov

Včeraj, 21. julija ob 17.33 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču pred večjim trgovskim centrom na območju Ajdovščine in v kateri sta bili udeleženi voznici dveh osebnih vozil. Policisti PP Ajdovščina so na kraju z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila voznica avtomobila, ki je na omenjenem parkirnem prostoru z vozilom vzvratno obračala in pri tem z zadnjim levim delom vozila zadela levi del drugega pravilno parkiranega avtomobila. Po trčenju je voznica s kraja odpeljala dalje ne da bi drugi udeleženki nezgode nudila ustrezne podatke oz. o tem obvestila Policijo. Povzročiteljico so kasneje izsledili in ji zaradi odgovornosti za storitev dveh prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določb 42. in 110. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

V manjši prometni nesreči v Novi Gorici udeleženi dve osebni vozili

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 21. julija ob 14.22 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo v krožnem križišču v Novi Gorici in v kateri je bil udeležen 30–letni voznik, državljan Češke in 42–letna voznica osebnega avtomobila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

V prometni nesreči I. kategorije udeleženo osebno vozilo

Policisti PP Bovec so v torek, 20. julija popoldne, na območju Breginjskega kota (Občina Kobarid) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je 43-letni voznik osebnega avtomobila trčil v zid. Policisti so v nadaljevanju postopka povzročitelju nezgode odredili preizkusa alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Povzročitelja nezgode čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V Solkanu iz prometa izločili 44-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 21. julija nekaj po 20. uri, so prometni policisti v Solkanu ustavili 44–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 22. julija ob 6.17 uri, so policisti bili obveščeni, da je 25-letnemu vozniku osebnega vozila med vožnjo iz Dolenje Trebuše proti Tolminu, takoj za naseljem Slap ob Idrijci (Občina Tolmin) na cesto skočila divjad (srna). Voznik se ji ni mogel izogniti in jo z vozilom zadel. Po trku z avtomobilom je omenjena divjad s kraja pobegnila neznano kam, na vozilu je nastala manjša materialna škoda. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Včeraj, 21. julija ob 5.22 uri, je bila Policija obveščena, da je vozniku kombija med vožnjo iz Volčje Drage proti hitri cesti H4 na območju Vogrskega pred omenjeno vozilo skočila divjad (srna) in vanjo trčil. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, srna je na kraju poginila. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.