urednistvo@preteklih24.si

Skupina moških napadla mestna redarja in jima grozila s smrtjo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 303 klice, od tega 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 3 povoženja divjadi,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku 3 državljane BiH, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom registrskih oznak BiH, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika in polnoletno sopotnico oglobili, sopotnika – otroka pa opozorili. Vse tri so nato zavrnili nazaj na Hrvaško.

Popoldan pa so imeli v postopku 2 državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim priklopnim vozilom, oboje hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili.

PRIJET TUJEC

Včeraj dopoldan je turški voznik priklopnega tovornega vozila turških registrskih oznak, v Mariboru obvestil policiste, da sumi, da so v vozilo, ki ga vozi, neopazno vstopili nedovoljeni migranti. Policisti so v vozilu dejansko odkrili enega državljana Afganistana, ki je ob pomoči dveh neznancev v vozilo prišel že v Srbiji. Vozilo, ki je bilo zapečateno s carinsko zalivko je mejo prestopilo na MMP Gruškovje. Tako skrit v vozilu je opisani tujec nedovoljeno vstopil v našo državo.

Policisti bodo Afganistanca zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

NAPAD NA MESTNA REDARJA

Včeraj popoldan sta dva mestna redarja iz mariborskega Medobčinskega redarstva izvajala svoje naloge, v bližini sodnega Stolpa na Lentu v Mariboru. Na vozila, nepravilno parkirana na pločniku, sta imela namen namestiti obvestila o storjenem prekršku. Ko sta na prvo od parkiranih vozil namestila prvo obvestilo, je do njiju pristopilo več moških, ki so jima pričeli groziti, en od njih pa je enega od mestnih redarjev odrinil. Ko je še drugi moški istega redarja brcnil v nogo, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno vozilo. Skupina moških jima je sledila do vozila, kjer je en od njih istega redarja, sedečega v službenem vozilu, brcnil še v predel reber. Prav tako je skupina moških redarjema grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na omenjenem predelu ne izvajata več svojih nalog.

Takoj po prejetem obvestilu o tem dogodku so policisti nujno intervenirali in vzpostavili javni red in mir. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po členu 299. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Ker predkazenski postopek še ni zaključen, več podrobnosti ne moremo posredovati.

Mariborski policisti ob opisanem primeru poudarjamo ničelno toleranco do kaznivih dejanj z elementi nasilja ali groženj, tudi v bodoče pa se bomo odločno odzvali na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo zakonite naloge.