urednistvo@preteklih24.si

Prevozil rdečo luč in povzročil prometno nesrečo s telesnimi poškodbami

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 148 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 31 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tatvini, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil dve snežni deski in opremo. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure se je v Kriški vasi zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba padla in se huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Servisni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugi voznici. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.