urednistvo@preteklih24.si

Po avtocesti s kar 215 km/h

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 17 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov, goljufije, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Ni upošteval znakov policistov

Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem policijskih nalog na območju Mirnopeške ceste s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da gre za 32-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil Audi A4. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na avtocesti vozil s povprečno hitrostjo 215 km/h

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v noči na 22. 7. ob nadzoru prometa z vozilom z vgrajenim sistemom Provida obravnavali 53-letnega državljana Albanije, ki je na relaciji med Drnovim in
Brežicami, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil osebni avtomobil znamke AUDI R8 s povprečno hitrostjo 215 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in izrekli devet kazenskih točk.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Policisti PP Brežice so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Brežic, kjer je pijan 47-letni nasilnež ženi grozil in jo udaril. Zaščitili so žrtev in moškega izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so seznanili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Krški policisti prijeli tatico

Okoli 10.30 so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več kosov oblačil in pobegnili. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev in v bližini prijeli mladoletnico, ki je pred tem odvrgla ukradene artikle. Zasežena oblačila so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne, zoper mladoletno osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom

V Šentjerneju je med 20. 7. in 21. 7. nekdo na dvorišču podjetja vlomil v dva kombija in odtujil električno orodje in električne vodnike. Škode je za okoli 10.000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Rigoncah (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.