urednistvo@preteklih24.si

Kolesar trčil v peško, slednja hudo poškodovana

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 126 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 1 vlom, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.


Fotografija je simbolična

Ob 7.45 so policisti bili obveščeni, da je na cesti od Izole proti bolnici kolesar zbil peško. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da je 21-letnik, ki prebiva v Kopru, vozil kolo od bolnice proti Izoli, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in nato v peško, 64-letno Pirančanko. Ta se je pri padcu huje poškodovala, zato kolesarju sledi kazenska ovadba.

V Luciji je nekdo ukradel zaklenjeno gorsko kolo rdeče barve, vredno 200 evrov.

V Dekanih je domačin sprehajal psa, medtem pa je nanj skočil drugi pes in ga ugriznil v nogo. Po opravljenih razgovorih sledi hitri postopek in ukrep zoper lastnika drugega psa, prav tako iz Dekanov. Policisti bodo o tem obvestili tudi VURS.

Zvečer so policisti prejeli še eno prijavo domačinke iz Dekanov, ki je povedala, da sosed psa ni imel na povodcu. V igri je skočil na njenega otroka, zato je lastnika opozorila, naj uporabi povodec. Takrat naj bi jo lastnik psa pričel žaliti. Policisti so mu po opravljenem razgovoru izrekli opozorilo zaradi kršitve ZZZiv.

Nekdo je vlomil v stanovanjsko hišo v Kopru. Pregledal je prostore in premetal omare in po prvih ugotovitvah odtujil ogrlico in zapestnico, vredno 200 evrov.

Ob 19. uri je v eni od trgovin v Postojni moški ukradel nekaj artiklov, nato pa odšel brez plačila. Policisti so ga izsledili, 41-letniku sledi kazenska ovadba.

V Ankaranu je nekdo ukradel osebni avto znamke Ford tip Focus, reg. št. LJ NR-047, vreden 1000 evrov.

Ob 20. uri so policisti v Šembijah ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,08 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.40 so policisti v Bertokih vozili za osebnim avtomobilom Audi A4, ki na znake ni ustavljal. Peljal je proti Ankaranu, zatem pa obrnil proti Kopru, kjer je zapeljal na parkirišče pred gostilno. Policisti so obvladali dve osebi, in sicer 23-letnega voznika iz Kopra in 30-letnega sopotnika iz Ankarana. Voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato je bilo vozilo zaseženo. Sledi mu enotni obdolžilni predlog zaradi kršitev: neupoštevanje prometne signalizacije, sprememba smeri in neuporaba smerokaza, vožnja po nasprotnem voznem pasu, neupoštevanje zvočnih in svetlobnih znakov, ki jih daje policijsko vozilo, vožnja po površini, ki ni namenjena vožnji vozil v katero sodi vozilo, sunkovito speljevanje in zaviranje, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so intervenirali v Ankaranu, kjer občani zaradi hrupa, ki ga je povzročal moški, niso mogli spati. Izsledili so 39-letnika z okolice Postojni. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 13 ilegalnih migrantov: pri Ilirski Bistrici 1 državljana Bangladeša, pri Movražu 11 državljanov Afganistana, pri Kozini pa 1 državljana Maroka.