urednistvo@preteklih24.si

Z več kot dvema promiloma alkohola v krvi, vijugal po avtocesti

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 54 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Nesreča pri delu:

Včeraj, nekaj po 8. uri so policisti bili obveščeni o dogodku, v katerem je bil na območju Depale vasi poškodovan mlajši moški, ki se porezal pri delu z motorno žago. Po do sedaj zbranih obvestilih je opravljal sečnjo grmičevja in mu je na strmem terenu spodrsnilo, delujoča motorna žaga pa ga je
porezala. Pri tem je bil lažje poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 22. uri se je na cesti od Stare Vrhnike proti Mali Ligojni v križišču za Podlipje zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombija in osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, pozno zvečer so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Audija na gorenjski avtocesti med Povodjem in Vodicami. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1.1 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Voznik (45) je bil pridržan, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.