urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan 18-letni motorist

Včeraj, 20. julija ob 13.56 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti Deskle – Plave (Občina Kanal ob Soči) in v kateri se je huje poškodoval mlajši voznik motornega kolesa. Z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 18–letni motorist (voznik začetnik) vozil iz Deskel proti naselju Plave.


Fotografija je simbolična

Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča v levo izven vozišča in se zaletel v kamnito brežino. V prometni nesreči je bil voznik motornega kolesa predvidoma huje poškodovan. Po nezgodi so na kraju poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč in ga kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Povzročitelju nezgode bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrcP) izdan plačilni nalog.

Na Goriškem se je neznanec znesel nad parkiranim vozilom

Včeraj, 20. julija ob 19.34 uri, je bila Policija obveščena o poškodovanju osebnega avtomobila znamke Mercedes-Benz v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec z ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal prednja in zadnja leva vrata vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču pred večjim nakupovalnim centrom na Goriškem. S tem dejanjem je bila po nestrokovni oceni oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 500 evrov. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru

Včeraj, 20. julija dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru pri eni od večjih trgovin v Novi Gorici s strani moškega, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so 43–letnemu kršitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje, kršitev 1. odstavka 7. člena ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Obravnavani vlom v Solkanu

Včeraj, 20. julija ob 13.36 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestilo o nedavnem vlomu v stanovanjsko hišo v Solkanu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi okno pri vhodnih vratih in vstopil v notranjost objekta. Storilec je pregledal notranje prostore in kasneje kraj zapustil ter odšel neznano kam ne da bi si karkoli prilastil. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno
tožilstvo.

V prometni nezgodi z majhno poškodbo na Tolminskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 20. julija ob 16.54 uri, so policiste obvestili o prometni nezgodi I. kategorije z majhno poškodbo na parkirišču gostinskega lokala na Mostu na Soči (Občina Tolmin) z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtomobila pri vzvratni vožnji iz boksa na omenjenem parkirišču z vozilom trčil v sprednja desna vrata avtomobila znamke Audi A4, nemških registrskih številk. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Zaradi neprilagojene hitrosti avstrijska motoristka trčila v tovorno vozilo

Včeraj, 20. julija ob 18.31 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti med naseljem Straža in Idrijo. Ugotovljeno je bili, da je voznik tovornega vozila vozil iz Cerknega proti Idriji. Med vožnjo na omenjeni relaciji pa se je v zadnji del njegovega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zaletela 46-letna voznica motornega kolesa, državljanka Avstrije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Policisti PP Idrija so 46-letni tuji motoristki zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izrekli globo.

V prometni nesreči I. kategorije izven naselja Deskle udeleženi dve vozili

Danes, 21. julija ob 5.43 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti Deskle – Plave (Globno) in v kateri sta bili udeležena 37-letni voznik osebnega in 49–letni voznik tovornega vozila. Po prvih zbranih podatkih je 37-letni voznik avtomobila na ravnem delu ceste zapeljal na levo stran vozišča in pri tem oplazil tovorno vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. 37-letnemu povzročitelju nezgode je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.