urednistvo@preteklih24.si

V bolnišnici umrl udeleženec prometne nesreče v Mihalovcu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 166 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli dve vozili kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, poškodovanja tuje stvari, goljufije
in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V bolnišnici umrl udeleženec prometne nesreče v Mihalovcu

7. 7. so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Ugotovili so, da je 18-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom ob vožnji vzvratno trčil v 77-letnega kolesarja ki je ustavil za tovornim vozilom. Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Včeraj so policisti bili obveščeni, da je 77-letni moški zaradi posledic prometne nesreče v bolnišnici umrl. Zoper voznika tovornega vozila iz Hrvaške, ki je nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrli štirje ljudje, v enakem obdobju lanskega leta pa trije. Vzrok treh prometnih nesreč s smrtnim izidom je bil nepravilna stran in smer vožnje in v enem primeru nepravilni premik z vozilom.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Šmarjeških Toplicah ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrskih tablici. Audi A6 so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlom

V naselju Gregovce na območju PP Brežice je med 19. 7. in 20. 7. nekdo
izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo.
Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnica ocenjuje,
da je oškodovana za okoli 600 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Pavičičev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli dva državljana Alžirije in državljana Maroka in na območju Bušinje vasi (PP Metlika) državljana
Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.