urednistvo@preteklih24.si

Voznica pri zavijanju desno zaprla pot vozniku skiroja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 60 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli xx vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil več kosov ročnega orodja, električni vrtalnik, manjši plinski žar in plinsko jeklenko ter dve lestvi. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Ivančni Goriciso neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili šest akumulatorjev. Podjetje je oškodovano za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili električno hladilno torbo. Povzročili so za okoli 3.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure se je na Tolstojevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznikom električnega skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju desno zaprla pot vozniku skiroja, ki je vozil po površini za pešce. Pri tem se je voznik skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 17. uro se je na kolesarski stezi ob Komenskega ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na kolesarski stezi od Logatca proti Kalcam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zapeljal čez robnik in nato padel na cesto ter se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.