urednistvo@preteklih24.si

V preteklem dnevu kar dva poškodovana motorista

Včeraj, 19. julija popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o gorski nesreči na vrhu Matajurja (1.642 metrov visok vrh) v Občini Kobarid, kjer se je pri hoji okrog tamkajšnje kapelice poškodovala 59-letna planinka (poškodba desne noge).


Fotografija je simbolična

Na kraj nezgode so bili s strani pristojne službe napoteni GRS Tolmin, poškodovano planinko pa so kasneje člani dežurne ekipe GRS z Brnika po nudeni oskrbi na kraju z vojaškim helikopterjem odpeljali
na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice. Policisti so tujo krivdo izključili.

Na Kobariškem med ježo s konja padel in se poškodoval 57-letni moški

Včeraj, 19. julija nekaj minut po 20. uri, je bila Policija obveščena o varnostnem dogodku na Kobariškem, kjer je na travniku med naseljem Kamno in vasjo Ladra med ježo s konja padel 57–letni občan in se poškodoval. Kasneje so reševalci poškodovanega moškega z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Poškodovanje parkiranega vozila na Goriškem

Včeraj, 19. julija zjutraj, so policisti bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času zadnjega vikenda z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. preluknjal prednjo levo pnevmatiko na vozilu, ki je bilo parkirano na parkirišču pred stanovanjskih blokom in tako lastniku vozila povzročil materialno škodo za približno 110 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec poškodoval vhodna vrata društva na Tolminskem

Tolminski policisti so včeraj, 19. julija popoldne, obravnavali sum kaznivega dejanja na območju Tolmina, kjer je neznanec pred kratkim z neznanim predmetom poškodoval vhodna vrata poslovnega prostora enega od tamkajšnih društev. S tem dejanjem je nepridiprav oškodovancem povzročil za približno 300 evrov materialne škode. Odgovorna oseba je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Tolmin o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno
državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči III. kategorije na Ajdovskem poškodovana starejša peška

Včeraj, 19. julija ob 8.28 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije zaradi nepravilnega premika z vozilom, ki se je zgodila blizu ene od stanovanjskih hiš v ulici Cesta IV. Prekomorske v Ajdovščini in v kateri je bila ena oseba (peška) predvidoma huje telesno poškodovana. Z ogledom kraja nezgode in z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal z makadamske dovozne poti z osebnim avtomobilom vzvratno na javno pot in pri tem z zadnjim desnim vozila trčil v peško, ki je hodila po javni poti iz Lavričevega trga proti ulici Cesta IV. Prekomorske. Starejše peška je po trku z vozilom padla po tleh in se predvidoma huje poškodovala (poškodba leve roke). Na kraju so poleg policistov PP Ajdovščina posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. O nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nezgode in teže telesnih poškodb zoper 30-letnega povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči II. kategorije v Volčji Dragi zaradi neprilagojene hitrosti poškodovan 61-letni motorist

Včeraj, 19. julija ob 12.16 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije zaradi prekratke varnostne razdalje na območju naselja Volčja Draga (Občina Renče – Vogrsko), kjer je v križišču za Bukovico prišlo do trčenja med motoristom in voznico osebnega avtomobila. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju z ogledom kraja nezgode in z zbiranjem obvestili med drugim ugotovili, da je 61-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri Prvačine proti Volčji Dragi in v omenjenem križišču zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozila 49-letna voznica; slednja je zavijala levo proti Bukovici. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so po nudeni oskrbi na kraju predvidoma lažje poškodovanega motorista odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti bodo 61-letnemu povzročitelju nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Na Ajdovskem padel in se poškodoval 49-letni kolesar iz Belgije

Včeraj, 19. julija ob 12.31 uri, je bila Policija obveščena, da je na območju naselja Gaberje (Občina Ajdovščina) padel in se poškodoval kolesar. Po sedaj zbranih podatkih se je na kolovozni makadamski poti med Sv. Petrom in naseljem Gaberje poškodoval 49–letni kolesar, državljan Belgije. Kasneje so na kraju varnostnega dogodka poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci iz NMP ZD Gorica, ki so poškodovanega kolesarja po nudeni oskrbi na kraju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Blizu Predela padel se poškodoval 63-letni nemški motorist

Včeraj, 19. julija ob 14.19 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na regionalni cesti med Logom pod Mangartom in Predelom (Občina Bovec), kjer je padel in se poškodoval 63-letni motorist, državljan Nemčije. Po sedaj zbranih podatkih se je nemški motorist peljal iz Bovca proti Predelu. Približno 400 metrov pred Predelom je v levem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom. Nemški motorist je pri tem zapeljal desno v skale in padel ter se
poškodoval. Po nezgodi so na kraju poleg policistov PP Bovec posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so mu na kraju nudili prvo pomoč. Kasneje so poškodovanega motorista prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa mu bo izdan plačilni nalog (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP).

Iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 19. julija ob 22.45 uri, so prometni policisti v naselju Črniče (Občina Ajdovščina) ustavili 41–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, ki pa ga je odločno odklonil. Prav tako je odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo (na podlagi določil 23. člena ZPrCP), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.