urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjen in brez vozniškega dovoljenja, ostal še brez vozila

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 290 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.


Fotografija je simbolična

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 23 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri z lažjimi in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila. V Velenju so policisti zasegli predelano kolo z motorjem, v Mislinji pa neregistrirano osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V krvi je imel 2.3 promila alkohola.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti včeraj okoli 18. ure obravnavali v Šentjanžu nad Štorami, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel mladoletni mopedist.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali v Spodnji Vižingi, v Velenju, Celju in v Ločah

V Spodnji Vižingi sta zaradi izsiljevanja prednosti trčila voznik in voznica osebnih vozil. Voznik, povzročitelj, se je v trčenju lažje poškodoval.

V Velenju se je lažje poškodoval voznik električnega skiroja, ki je trčil v voznika osebnega vozila.

V križišču Kersnikove in Gregorčičeve ulice v Celju je voznik osebnega vozila trčil v kolesarko, ki se je pri padcu lažje poškodovala.

Na območju Loč se je pri padcu lažje poškodoval kolesar.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti štirikrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so policisti pridržali do streznitve.

Kriminaliteta

V Vojniku je neznani storilec skozi garažna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je več kosov zlatnine in nekaj drugih stvari.

V Velenju so policisti obravnavali vlom v vrtno uto, od koder je storilec ukradel motorno žago.

S terase gostinskega lokala v Šmartnem v Rožni dolini je neznani storilec ukradel senčnik.