urednistvo@preteklih24.si

Delavci pri čiščenju kanala v Semedeli našli granato

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 144 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 1 ponarejanje listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.


Fotografija je simbolična

17. 7. se je okoli 7.45 se je v Portorožu zgodila prometna nesreča, v kateri sta se hudo telesno poškodovali dve osebi (voznik in potnik na motornem kolesu). Z ogledom so policisti ugotovili, da voznik motornega kolesa na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov ni vozil po desni strani, neznani voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz pa ni ravnal v skladu z omejitvami in prepovedmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Policisti so izsledili pobeglega voznika osebnega avtomobila ljubljanskih registracij ter nadaljujejo s postopkom zbiranja obvestil od morebitnih prič prometne nesreče in ostala opravila pri preiskovanju kaznivega dejanja (po 323/1 KZ-1).

Ob 8.20 so policisti bili obveščeni, da so delavci pri čiščenju kanala v Semedeli (Koper) našli granato. Policisti so zavarovali kraj do prihoda pirotehnikov, ki so na kraju prevzeli topovsko granato francoskega izvora iz II. svetovne vojne, težko 20,35 kg.

Dopoldan so se v Ilirski Bistrici sprle štiri ženske. Ena od njih je dve zlasala. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in obravnavajo sum storitve kaznivih dejanj Lahka telesna poškodba (po 122/1 čl. KZ-1), Grožnja (po 135/1 čl. KZ-1) in Poškodovanje tuje stvari (po 220/1 čl. KZ-1).

Ob 12.30 je na lokalni cesti proti Bošamarinu padla 43-letna kolesarka, državljanka Romunije. Obveščeni so policisti bili, da je huje poškodovana (zlom noge).

V enem od koprskih lokalov je goste nadlegoval moški s psom, ki je tudi grozil. Policisti so morali zanj uporabiti prosilna sredstva, nazadnje pa mu je bila odrejena hospitalizacija.

Popoldan so policisti v Portorožu zasegli osebni avto, ki je odjavljen iz prometa, 34-letnemu vozniku pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo ukradel električni skiro MI electric scooter, črne barve z rumenimi odsevniki, vreden 300 evrov.

Ob 19.50 so policisti v Portorožu kontrolirali 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ni želel poravnati parkirnine, zato mu niso odprli rampe oziroma izhoda iz parkirišča. Ugotovljeno je bilo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,30 mg/l. Sledi mu plačilni nalog za kršitve 45/8-3, 105/3-2 ZPrCP, 56/8-1 ZVoz.

Ob 2.30 so v Prestranku ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja B kategorije, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,46 mg/l. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog po 56/8 ZVoz-1 in 105/3-3 ZPrCP.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 10 ilegalnih migrantov: 3 državljane Afganistana, 4 državljane Bangladeša, 1 državljana Pakistana in 2 državljana Bangladeša.