urednistvo@preteklih24.si

Poziv lastniku žrebičke, ki je včeraj tavala po Depali vasi

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 206 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 84 na prometno varnost.

FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali poskus drzne tatvine, drzno tatvino, 7 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik HP in več kosov nakita. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Vlom v trgovino, prijet osumljenec:

Včeraj zvečer so policisti bili obveščeni, da sta neznana storilca vlomila v eno izmed trgovin na Letališki cesti v Ljubljani in iz nje odtujila kozmetične izdelke. Na kraj je bilo poslanih več patrulj, ki so na podlagi prejetih obvestil občana v okolici kmalu prijeli enega izmed osumljencev, drugi pa je pobegnil. Med begom sta odvrgla odtujene predmete. 37 letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.

Drzna tatvina

Včeraj, nekaj po 18. uri so policisti bili obveščeni o tatvini denarja v eni izmed trgovin na območju Grosuplja. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da so neznani moški in dve ženski ženska vstopili v trgovino, kjer sta ženski zamotili prodajalko, moški pa je med tem iz blagajne odtujil nekaj sto evrov gotovine. Opis dveh osumljencev: moški star od 20 do 30 let, visok 175 cm, oblečen v črno jopo, sive kavbojke, nosil je belo kapo s šiltom in ženska stara okoli 25 let, visoka 165 cm, suhe postave, črnih las do ramen, oblečena v črno jopo in pajkice sivo modre barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Poskus drzne tatvine

Policisti so bili včeraj obveščeni o poskusu drzne tatvine na območju Medvod. Neznani storilec je na domu zamotil starejšo osebo s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, drugi osumljenec pa je med tem skozi vrata na silo vstopil v hišo in jo pregledal a ni ničesar odtujil. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 11.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Moravčah, v kateri so bili udeleženi voznik kolesa z motorjem, motorist in voznik osebnega vozila. Po do sedaj znanih podatkih je voznik kolesa z motorjem pripeljal po stranski cesti iz smeri Peč, ter zapeljal na regionalno cesto Kandrše – Moravče. Pri tem je izsilil prednost motoristu, ki se je pripeljal naravnost iz smeri Kandrš. Po trčenju sta oba voznika padla, motorno kolo pa je nato drselo naprej po cesti in trčilo v nasproti vozeče vozilo. V nesreči sta se motorist in voznik kolesa z motorjem huje poškodovala in sta bila odpeljana v UKC Ljubljana. Življenje voznika kolesa z motorjem je ogroženo. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče in bodo o vseh znanih dejstvih obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 15.30 se je na cesti Vrhnika – Logatec zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki tovornega in dveh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik tovornjaka zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozili, ki sta pripeljali nasproti. Pri tem sta se udeleženi voznik in potnik v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ostalo
Poziv lastniku konja

Domžalski policisti so bili včeraj obveščeni o konju, ki prosto hodi po cesti v Depali vasi. Policisti so skupaj z veterinarsko službo poskrbeli za okoli 1 leto staro žrebičko, ki še ni čipirana na sebi pa ima uzdo roza barve. Lastnika naprošajo, da se z dokazili o lastništvu zglasi na Policijski postaji Domžale, Ljubljanska cesta 96, Domžale, oziroma pokliče na št. (01) 724 65 80.