urednistvo@preteklih24.si

Pod vplivom kokaina in alkohola ostal brez vozila

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 129 klicev. Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 2 vloma, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Fotografija je simbolična

Ob 14.38 je pred Mejnim prehodom Podgorje obrnilo vozilo. Policisti so preverili in ugotovili, da ima nameščene ukradene registrske tablice. Vozilo je bilo ustavljeno pri Črnotičah. Ugotovljeno je bilo, da 45-letni voznik nima vozniškega dovoljenja, nameščeni registrski tablici pa sta obe ukradeni. Vozilo je odjavljeno iz prometa. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,40 mg/l, ter hiter test na mamila, ki je bil pozitiven na opiate in kokain. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Vozilo so zasegli, sledi mu kazenska ovadba in obdolžilni predlog.

Ob 18.40 je v Divači moški v prisotnosti svojega mladoletnega otroka 38-letnemu domačinu izročil tri plastenke metadona. Policisti so s prejemnikom droge izvedli postopek, pri katerem se je aktivno uprl, zato so bila uporabljena prisilna sredstva. Zatem so mu zasegli metadon in več različnih tablet. Moškemu, ki je drogo ponudil, sledi kazenska ovadba (po 186. čl. KZ-1), 38-letniku pa plačilni nalog (po 22/1 ZJRM). Zaradi prisotnosti mladoletne sebe je bil obveščen tudi CSD.

Na počivališču Ravne so policisti ob 19.40 kontrolirali osebni avto, ki ga je vozil 23-letni Ljubljančan. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo ni registrirano, registrske tablice ne pripadajo vozilu – za vse mu sledi enotni obdolžilni predlog.

Ob 23.35 so v Sežani odvzeli vozniške dovoljenje 26-letnemu vozniku osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.73 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 8 ilegalnih migrantov: v Ilirski Bistrici 3 državljane Kosova, na Krvavem potoku 2 državljana Afganistana, v Ilirski Bistrici 2 državljana Alžirije in 1 državljana Pakistana.