urednistvo@preteklih24.si

Pod vplivom alkohola trčil v službeno vozilo policistov

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 247 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih.

Fotografija je simbolična

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 23 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti na našem območju obravnavali osem prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda.

Policisti so na območju PU Celje dvema voznikoma zaradi neizpolnjevanja pogojev vožnje zasegli vozili.

Vsakodnevno obravnavamo udeležence v cestnem prometu pri katerih je prisoten alkohol.

V Celju so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 45 letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v službeno vozilo policije. Vozniku je preizkus z alkotestom pokazal 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Na območju Slovenj Gradca so policisti včeraj zvečer obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli vozilo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Slovenj Gradcu je neznani storilec iz skladišča odtujil gradbene lestve.

V Celju je neznani storilec iz nezaklenjenega vozila izkoristil nepazljivost lastnika in mu iz vozila odtujil gotovino.

V Celju je bil v trgovini zaloten moški, ki je poskušal odtujiti dve videokameri, katere je skril v prirejeno vrečko. Policisti bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo.

Na Golteh je neznani storilec odtujil električne vodnike ter navitja na transformatorju.

Na območju Radelj ob Dravi so policisti in kriminalisti obravnavali nesrečo pri delu v kateri je bil huje poškodovan 65 letni moški. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin nastanka nesreča v zvezi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.