urednistvo@preteklih24.si

Ker si ni zagotovil nadomestnega prevoza so ga policisti pridržali do streznitve

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 442 klicev, od tega 126 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 11 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
– 9 povoženj živali,
– 4 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 1 voznika osebnega avtomobila so policisti pridržali do streznitve,
– 19 prijav kršitev javnega reda in miru, 10 na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj zgodaj popoldan so imeli policisti v postopku dva državljana Češke, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom čeških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Le dobre pol ure kasneje so imeli v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Tik pred 17. uro pa so imeli v postopku še državljana Avstrije, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so tujce oglobili, slovenskemu državljanu pa izdali plačilni nalog.

VLOM

Neznani storilec je v noči na 11. 6. 2021, skozi okno vlomil v podjetje na Belokranjski ulici v Mariboru in iz njega odtujil manjši trezor z gotovino.

Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

PRIDRŽAN DO STREZNITVE

Včeraj popoldan so policisti v Svetem Tomažu ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,64 mg/l alkohola.

Ker si ni zagotovil nadomestnega prevoza so ga policisti pridržali do streznitve. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

OSTAL BREZ VOZILA

Včeraj, malo po poldnevu, so policisti v Vosku ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili tako, da so mu vozilo zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,22 mg/l alkohola.

Kršitelju so izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo na pristojno sodišče podali tudi obdolžilni predlog.

VOZILO SO MU ZASEGLI

Na Ptuju so policisti okoli 13. ure ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da je vozilo, ki ga je vozil, neregistrirano, in da voznik nima vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil kategorije B. Policisti so mu odvzeli registrski tablici, nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu pa so mu preprečili tako, da so mu vozilo zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,19 mg/l alkohola.

Zoper kršitelja bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.