urednistvo@preteklih24.si

Voznik odvzel prednost kolesarju in ga hudo poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 127 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Fotografija je simbolična

V Luciji je nekdo državljanoma Nemčije ukradel dve zaklenjeni kolesi: moško gorsko kolo znamke Radon, tip Skeen, črne barve z napisi rdeče barve, 29 COL, polno vzmeteno, in žensko gorsko kolo znamke SPECIALIZED, bele barve z oranžnimi vzorci, 26 COL. Skupaj sta vredni 4100 evrov.

V vasi pri Pivki so imeli policisti v postopku 42-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.40 so v Luciji ustavili 43-letnega voznika mopeda. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,03 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 20. uri so policisti bili obveščeni, da je v Postojni nekdo povozil moškega, ki so ga odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila zavijal levo, takrat pa je nasproti pravilno pripeljal 30-letni kolesar in trčil v desni bok vozila. Kolesar je padel, voznik pa ga je še zadel z desnim kolesom avtomobila. Kolesar ima hujše poškodbe (odprt zlom roke), povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Nekdo je ponoči vlomil v koprski lokal. Ukradel je gotovino, ki je bila v kuvertah, in denarnice z blagajniškim minimumom.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 7 ilegalnih migrantov: pri Črnotičah 3 državljane Bangladeša in 1 državljana Indije, pri Podgorju pa 3 državljane Maroka.