urednistvo@preteklih24.si

V delovni nesreči poškodovana delavka

Včeraj, 9. junija ob 10.31 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom (Volarska ravnina) in v kateri je bila udeležena tuja voznica osebnega avtomobila.

Fotografija je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 29-letna voznica peljala po glavni cesti iz Kobarida proti Tolminu. Ko je pripeljala na ravni cel ceste je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča s prednjim delom vozila trčila v zaščitno ograjo. Njeno vozilo je odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je obrnjeno na streho tudi obstalo. Poleg tolminskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so predvidoma lažje poškodovano osebo prepeljali v ZD Tolmin.

V prometni nesreči II. kategorije v Tolminu lažje poškodovan voznik avtomobila

Prav tako so policisti PP Tolmin včeraj, 9. junija okoli 22. ure, v semaforiziranem križišču v Tolminu obravnavali prometno nesrečo II. kategorije z udeležbo dveh osebnih vozil, ena oseba je bila pri tem
predvidoma lažje telesno poškodovana. Po prvih zbranih ugotovitvah je voznik avtomobila (povzročitelj) pripeljal iz smeri Kobarida po Ulici padlih borcev v Tolmin in v omenjenem križišču zavijal levo v smeri Zatolmina. Pri tem je izsilil prednost drugemu vozniku avtomobila, ki je z vozilom v križišču pripeljal v nasprotni smeri in vozil naravnost. V prometni nesreči je bil povzročitelj predvidoma lažje poškodovan, na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. V nadaljevanju postopka so mu policisti PP Tolmin odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled v ZD Tolmin. O vseh okoliščinah nezgode so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper povzročitelja prometne nesreče podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem udeležena dva kolesarja

Včeraj, 9. junija ob 15.10 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prvi kolesar (povzročitelj) peljal po Erjavčevi ulici proti Kidričevi ulici v središče mesta po napačni strani kolesarske steze oz. ni vozil po desnem kolesarskem pasu na pločniku glede na dovoljeno smer vožnje (kršitev določil 2. odstavka 37. člena ZPrCP). V nasprotni smeri je pravilno pripeljal drugi kolesar, pri srečevanju pa je med njima prišlo do oplaženja s krmili koles. Oba kolesarja sta po oplaženju izgubila nadzor nad kolesi in padla po tleh. Pri tem se je povzročitelj tudi lažje poškodoval. Na kraju nezgode so poleg prometnih policistov in poklicnih gasilcev posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Med delom se je lažje poškodovala delavka

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 9. junija zvečer, obvestili o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb v Kromberku pri Novi Gorici, kjer se je med delom oz. čiščenjem valjev na stroju poškodovala ena izmed delavk podjetja (poškodba roke). O nezgodi so policisti poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Kasneje so lažje poškodovani delavki zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici in jo po nudeni oskrbi odpustili v domačo nego. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.