urednistvo@preteklih24.si

Pridržali 52-letnika, ki je doma razgrajal

Policisti so od zadnjega poročanja na številko 113 sprejeli 209 klicev. Od tega je bilo 46 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Fotografija je simbolična

Tatvina kolesa

Neznanci so včeraj izkoristili nekaj minutno odsotnost lastnika in odpeljal belo cestno kolo, »Specialized track«, staro dobrih 15 let. Kolo je lastnik parkiral pred stanovanjskim blokom na Ulici bratov Gerjovičev, po desetih minutah pa ga tam ni bilo več.

Vlom v delavnico

Trebanjski policisti so opravili ogled kraja vloma v delavnici v Gomili. Po prvih ugotovitvah kaže, da so ponoči na silo vstopili v objekt ter odnesli več kosov baterijskega in električnega orodja, nahrbtno kosilnico na nitko. Lastnikom so povzročili za okoli 20.000 evrov škode. Policisti vlom še preiskujejo.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so navsezgodaj zjutraj v Podgračenem prijeli dva državljana Afganistana, ki sta državno mejo prestopila na nezakonit način.

Kršitev javnega reda in miru

Metliški policisti so zvečer zaradi kršenja javnega reda in miru vklenili in odpeljali v pridržanje 52-letnika, ki je doma razgrajal in se tudi ob prihodu policistov ni pomiril.

Krški policisti bodo napisali plačilni nalog 40-letniku iz okolice Krškega, ki je popoldne prišel v stanovanjsko hiši in grozil domačim.

Krški policisti so nekaj pred drugo uro zjutraj v Leskovcu pri Krškem prekinili zabavo za 18. rojstni dan, ki je s glasno glasbo onemogočala spanec krajanom. Novomeški policisti so ob dveh zjutraj ukrepali zoper
lastnika lokala, ki je ob zaključku delovnega časa pozabil izklopiti zvočnike z glasbo.