urednistvo@preteklih24.si

Planinec pri sestopu zdrsnil v globino in zaradi poškodb umrl

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 265 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih. 18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 24 s področja prometne varnosti in 9 s področja javnega reda in miru.

Fotografija je simbolična

Prometna varnost

Včeraj so policisti na našem območju obravnavali šest prometnih nesreč. V Celju se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, na območju Žalca pa voznik motornega kolesa, v ostalih prometnih nesrečah je prišlo do materialne škode.

Policisti so na območju PU Celje voznikom zaradi neizpolnjevanja pogojev vožnje vozil v prometu, zasegli pet vozil.

Na območju Celja so policisti včeraj nekaj po 21 uri obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti izdali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

V Celju in Velenju je neznani storilec poškovoal osebna vozila.

V Dobji vasi na območju Raven na Koroškem je neznanec odtujil električno kolo znamke Scott Ransom Eride 920, zelene barve, v vrednosti 8.000 evrov.

V Perovcu na območju Slovenskih Konjice je neznanec iz stanovanjske hiše odtujil kuverto z 4000 evrov gotovine.

Policisti so obravnavali tudi tri kazniva dejanja Nasilja v družini in bodo zoper osumljene podali kazensko ovadbo.

Pod vrhom Krofička v Logarski dolini se je smrtno ponesrečil 67 letni planinec

Na območju Krofičke v Logarski dolini so policisti in pripadniki GRS včeraj zjutraj nadaljevali z iskalno akcijo planinca. Gorski reševalci so okoli 09.55 ure našli mrtvega pri spuščanju proti Klemenči jami.

Po ugotovitvah policistov je planinec pri sestopu iz Krofičke, zdrsnil okoli 15 metrov v globino in zaradi poškodb umrl. Policisti na kraju niso ugotovili sumljivih okoliščin. O pogrešanju planinca so policisti bili obveščeni v sredo 8.6.2021 ob 21 uri, kjer je stekla iskalna akcija in se nadaljevala naslednji dan. V iskalni akciji so sodelovali gorski reševalci s Celjskega in policisti Gorske enote PU Celje. Pri reševanju je bil uporabljen policijski helikopter.