urednistvo@preteklih24.si

Vse več tatvin na ljubljanskem območju

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali poskus drzne tatvine, drzno tatvino, 8 tatvin, 6 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primer kaznivega dejanja nasilništva, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili potopno črpalko in električni podaljšek. Povzročili so za okoli 600 evrov škode.

Drzna tatvina

Včeraj, nekaj po 19. uri so policisti bili obveščeni o tatvini denarja v eni izmed trgovin na Šmartinski cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta neznani moški in ženska vstopila v trgovino, kjer je ženska zamotila prodajalko, moški pa je med tem iz blagajne odtujil nekaj sto evrov gotovine. Opis enega osumljenca: moški, oblečen v črne hlače, črno jopico z belim delom hrbta, nosil je zaščitno masko, črn nahrbtnik ter modro kapo. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Poskus drzne tatvine

Policisti so bili včeraj obveščeni o poskusu drzne tatvine na območju Šiške. Neznani storilec je na domu zamotil oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, drugi osumljenec pa je med tem vstopil v hišo in pobegnil, ko je bil tam zaloten. S kraja sta se storilca odpeljal z belim enoprostorcem. Opis storilcev: moška, visoka okoli 170 cm oba temnih črnih las, eden je bil močnejše postave. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 21. ure se je na v krožišču na Štajerski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v krožišče odvzel prednost vozniku mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 20. ure se je v Šentvidu pri Stični zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v cvetlično korito, padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je odklonil preizkus pri njem pokazal 1.93 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti vodijo prekrškovni postopek.