urednistvo@preteklih24.si

Voznik s tremi promili alkohola v krvi pridržan do streznitve

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 247 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih.

Fotografija je simbolična

11 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti na našem območju obravnavali dvanajst prometnih nesreč. V Levcu se je lažje poškodovala kolesarka, v ostalih prometnih nesrečah je prišlo do materialne škode.

Alkohol je še vedno vse preveč prisoten pri udeležencih v cestnem prometu. Ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov.

Na območju Velenja so policisti včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je zaradi nepravilnega premika in vožnje pod vplivom alkohola, trčil v parkirano osebno vozilo. Voznika, ki je imel nekaj manj kot tri promile alkohola v krvi, so policisti pridržali. Zaradi nepravilnega premika, vožnje neregistriranega vozila in vožnje pod vplivom alkohola, sledi obdolžilni predlog.

Na območju Dravograda so policisti v večernih urah obravnavali kolesarja, ki je padel zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola. Kolesarja, ki je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi, so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru pridržali do streznitve.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Meži je neznani storilec vlomil v prostore kmetijske zadruge in ukradel štiri motorne žage.

V Vojniku je neznanec s parkiranega osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.