urednistvo@preteklih24.si

Ponarejanje cepilnih kartončkov kar ne pojenja

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Fotografija je simbolična

V Kopru je nekdo ukradel moško kolo Kilimanjaro, modro-bele barve, z nameščenim otroškim sedežem.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti obravnavali moškega in žensko, ki sta pri vstopu v Slovenijo pokazala ponarejene kartončke o cepljenju. Sledi jima kazenska ovadba.

Pri Kozini se je 46-letna voznica zaradi napačne strani vožnje z osebnim avtomobilom prevrnila na streho. Odpeljali so jo v SB Izola, sledi ji plačilni nalog.

V Kopru je nekdo iz vozila z odprtim oknom odtujil torbico s ključi, dokumenti in bančno kartico, s katero je takoj opravil tudi dva nakupa.

Ob 15.47 so policisti prejeli prijavo o tatvini artiklov iz ene od trgovin v Izoli. Trije storilci so vstopili v trgovino in zaposlenima kazali znake, da so gluhonemi. S tem so ju tako zavedli, da so iz trgovine odtujili približno 50 – 60 kosov oblačil. Materialna škoda znaša približno 5.000 evrov. Obravnava se kaznivo dejanje velike tatvine na posebno predrzen način. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

Popoldan so policisti v Hruševju ustavili 35-letnega voznika motornega kolesa. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu so ustavili 54-letnega Pirančana. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.19 mg/l, zatem je bil odrejen še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V
postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik pozitiven na opiate in kokain. Strokovni pregled je opravil. Sledi mu odolžilni predlog.

Ob 22.30 so v Pivki ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,88 mg/l alkohola. Sledi mu odolžilni predlog.

Ob 3.45 so v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 47-letnemu vozniku osebnega avtomobila, pokazal je rezultat 0,71 mg alkohola na l izdihanega zraka. Sledi mu odolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 8 ilegalnih migrantov: v Materiji 1 državljana Albanije, v Račicah 1 državljana Turčije, pri Črnotičah 4 državljane Turčije, v Lipici pa 2 državljana Pakistana.