urednistvo@preteklih24.si

Na drevesu obvisel nemški jadralni padalec

Včeraj, 8. junija ob 16.17 uri, so policisti bili obveščeni o manjšem požaru v eni od gospodarskih družb na območju Spodnje Kanomlje (Občina Idrija), kjer je zagorel stroj za odsesevanje odbruskov.

Fotografija je simbolična

Tamkajšnji zaposleni je takoj po požaru začel stroj gasiti in zatem na pomoč poklical gasilce PGD Spodnja Idrija. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan, o požaru je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Idrijski policisti so glede na dosedanja ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Tolminskem na drevesu pristal in obvisel nemški jadralni padalec

Včeraj, 8. junija ob 13.21 uri, so policisti bili obveščeni, da je na območju Mrzlega vrha na Tolminskem na drevesu pristal in obvisel jadralni padalec. Ugotovljeno je bilo, da je bil v nesreči udeležen 57–letni jadralni padalec, državljan Nemčije. Kasneje so na kraju posredovali gorski reševalci GRS Tolmin, ki so s pomočjo vrvne tehnike rešili nemškega jadralnega padalca ter ga prepeljali v dolino.

Tatvina kovinske prečke traktorske hidravlike

Včeraj, 8. junija ob 16.41 uri, so policisti bili obveščeni o nedavni tatvini kovinske prečke traktorske hidravlike na območju naselja Zapotok (Občina Kanal ob Soči). Po sedaj zbranih podatkih si je neznani storilec na dvorišču stanovanjske hiše iz traktorja prilastil omenjeno kovinsko prečko, ki je bila nameščena na traktorski hidravliki. Po izvršitvi kaznivega dejanje je neznanec kraj zapustil in z odtujenim predmetom odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za 450 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorije na Goriškem

Danes, 9. junija ob 7.10 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici zaradi izsiljevanja prednosti in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z ogledom kraja prometne nezgode in zbiranjem obvestil so prometni policisti ugotovili, da je voznica avtomobila peljala po Erjavčevi ulici (iz smeri Prvomajske ulice) proti Kidričevi ulici. Pred križiščem s Cankarjevo ulico se je z vozilom razvrstila na prometni pas za zavijanje levo in nato v križišču zavila levo v smeri Cankarjev ulice. Pri tem voznica ni pustila mimo vozil, ki so prihajala iz nasprotne in so v križišču vozila naravnost. V tistem trenutku je namreč iz nasprotne smeri pripeljal voznik avtomobila, ki je je z prednjim delom svojega vozila trčil v prednji del njenega avtomobila. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču, kršitev 58. člena ZPrCP) je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Dornberku udeleženi dve vozili

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so danes, 9. junija zjutraj, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na območju Dornberka z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila vozil speljal vzvratno s parkirnega mesta pred lokalom na Ulico Bojana Vodopivca, pred premikom z vozilom pa se ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v prometu ali premoženje. Omenjeni voznik je namreč z zadnjim levim delom svojega vozila trčil v zadnji desni del drugega osebnega avtomobila, ki ga je v tistem trenutku vozila voznica, vzvratno po Ulici Bojana Vodopivca. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilo, kršitev 42. člena ZPrcP) je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Včeraj, 8. junija, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila v jutranjih urah med vožnjo na regionalni cesti iz smeri naselja Volčja Draga proti Ajševici povozila divjad (srna). Med vožnjo na omenjeni relaciji je z njene desne strani na vozišče skočila divjad in jo posledično zadela s prednjim delom svojega vozila. Na vozilu je po nestrokovni oceni nastalo za približno 400 evrov materialne škode. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti bili danes, 9. junija ob 4.41 uri, obveščeni, da je voznik kombija na cesti Ajdovščina – Lokavec povozil divjad (srna). Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, divjad je po trčenju z vozilom na kraju poginila.

Danes, 9. junija nekaj pred 3. uro v nočnem času, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi (divji prašič) na hitri cesti H4 med Bazaro in naseljem Vogrsko. Voznik osebnega avtomobila je vozil po hitri cesti iz Šempetra pri Gorici proti Vogrskem, med vožnjo na omenjeni relaciji pa je med prehitevanjem neznanega tovornega vozila povozil divjega prašiča, ki je ležal na prehitevalnem pasu. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda (poškodba plastičnih delov na podvozju
vozila). Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.