urednistvo@preteklih24.si

Moški v vinjenem stanju kričal in žalil, pristal v priporu

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij. Ilegalnih prehodov državne meje niso obravnavali.





Fotografija je simbolična

V vasi Sveto je nekdo z delovnega stroja Takeuchi ukradel kladivo pickhamer in dve žlici. Podjetje je oškodovano za 6000 evrov.

Dopoldan je v vasi na sežanskem prišel na dvorišče prijavitelja 61-letni moški, ki je v vinjenem stanju kričal in žalil. Po prihodu policistov na kraj je bil žaljiv tudi do njih in s kršitvami ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo iz kleti ukradel električne grablje za oljke in električni kabel. Škode je za več kot 600 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel moško kolo znamke B-Twin, sivo rdeče barve, vredno 400 evrov.

Ob 20.30 so policisti v Izoli ustavili osebni avtomobil. 59-letnemu vozniku iz Kopra je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.90 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Poostren nadzor nad mopedi

Z namenom zagotavljanja boljših prometno-varnostnih razmer ter čim večje prometne varnosti voznikov in potnikov enoslednih motornih vozil, so policisti na območju PU Koper v petek, 4. 6. 2021, izvedli poostren nadzor nad vozniki mopedov.

V poostrenem nadzoru je bilo kontroliranih 60 voznikov mopedov. 8 voznikov oz. potnikov na mopedih so policisti oglobili, ker med vožnjo niso nosili zaščitne čelade. En moped je bil odpeljan na tehnični pregled, kjer je bila ugotovljena prekoračitev največje dovoljene konstrukcijske hitrosti, zaradi česar je bil moped zasežen in zoper voznika predlagana uvedba postopka o
prekršku pri Okrajnem sodišču v Kopru.

V Izoli je bil ustavljen voznik mopeda, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,69 mg/g alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in predlagan je bil v postopek pri Okrajnemu sodišču v Kopru. V nadzoru je bilo izrečenih tudi 10 opozoril za manjše kršitve.