urednistvo@preteklih24.si

6-letnik zanetil požar

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 359 klicev, od tega 96 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 4 nedovoljene prehode državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 13 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 6 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 2 osumljencema so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 2 kršitvi izrečenih ukrepov prepovedi približevanja,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

V zadnjih 24 urah so imeli policisti na območju PP Gorišnica v 4 primerih v postopku 6 oseb, ki so s 3 osebnimi in 1 tovornim avtomobilom nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Med kršitelji so bili 3 državljani Avstrije, dva državljana Nemčije in en državljan Hrvaške.

Policisti so vse oglobili.

VLOM V PODJETJE

Neznani storilec je med 5. in 7. 6. 2021 skozi okno vlomil v podjetje na območju PP Slovenska Bistrica in odtujil več platišč, pnevmatik in rezervnih delov različnih osebnih avtomobilov.

Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov.

POŽAR

Včeraj, okoli 15.20 ure se je 6-letni otrok na balkonu stanovanjskega bloka na Stantetovi ulici v Mariboru, igral z ognjem. Vzel je namreč rolo papirja in z vžigalnikom prižigal papirnate brisače. Ko so slednje pričele močneje goreti je iz strahu pograbil goreče papirnate brisače in jih vrgel čez balkon. Goreče papirnate brisače pa so padle na PVC plošče pokritega nadstreška v prvem nadstropju. Zagorele so tudi te, kar pa je opazila najemnica stanovanja in pričela ogenj gasiti z vodo. Na pomoč ji je priskočil drugi sosed, ki je požar pogasil z gasilnim aparatom. V požaru je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode.

Zaradi vdihavanja dima, ki se je razvijal ob gorenju, so z reševalnim vozilom v UKC Maribor prepeljali 74-letno stanovalko.

Policist bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti podali poročilo pristojnemu tožilstvu, saj je osumljenec otrok, glede odgovornosti otrokovega skrbnika, pa policisti še zbirajo obvestila.